FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb posztapokaliptikus film, amit látnod kell

A 15 legjobb posztapokaliptikus film, amit látnod kell

559

7. Túlélők viadala (Snowpiercer, 2013)

2031-ben a Föld felszíne fagyott és lakhatatlan. Az emberiség korszakának vége, csupán néhányan élték túl a katasztrófát, amit a globális felmelegedés elleni meggondolatlan lépések okoztak. A túlélők kis csoportja egy vonaton robog körbe a bolygón, már 17 éve tart zakatolásuk. A vonaton egy sajátos rendszer működik, melyben minden utasnak megvan a maga helye és szerepe. A történelem viszont, mint mindig, most is önmagát ismétli, az elnyomottak fellázadnak az elnyomók ellen.

A Túlélők viadala

6. Terminátor – A halálosztó (The Terminator, 1984)

A jövőben (2029) egy öntudatára ébredt számítógépes rendszer, a Skynet, már szinte az egész emberiséget kiirtotta. Ám egy karizmatikus vezető egyesítette a túlélőket, és megfordították a háború menetét. A Skynet ezért visszaküld a múltba egy Terminátort (Arnold Schwarzenegger), aki azt a feladatot kapja, hogy ölje meg a lázadók vezérének anyját, Sarah Connort (Linda Hamilton), mielőtt még életet adna fiának. Eközben a lázadók is visszaküldik saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn ), hogy megvédje a nőt.

Terminátor - A halálosztó (The Terminator, 1984)

5. Mad Max (1979)

A poszt apokaliptikus vízió helyszíne Ausztrália. A civilizáció már szinte nyomtalanul eltűnt, portyázó bandák fosztogatnak zsákmány után kutatva, hátha van még valami használható. Max Rockatansky (Mel Gibson), zsaru, férj és családapa volt, miután azonban mindent elvesztett, bőrszerkót húzott, és renegátként éli életét. A férfi igazságosztóként lép fel a velejéig romlott világban. Mad Max egy antihős, aki a bosszú és a feledés reményében rója az utakat.

Mad Max (1979)

4. Az út (The Road, 2009)

A posztapokaliptikus Amerikában az erőszak az úr, a hatalom a különböző bűnbandák kezében van. Egy apa és fia az óceán felé tart, minden egyes nap egy új próbatétel számukra, mely során nem csak a kannibálokkal, de a természet erejével szemben is fel kell venniük a harcot. Egyetlen támaszuk az összetartozás.

Az út (The Road, 2009)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·