A legjobb hacker filmek

A legjobb 10 hacker film, amit látnod kell

5202

A legjobb hacker filmek

A mai modern kor vívmányait a filmipar is beépítette és folyamatosan építi be a filmjeibe. Nézzük melyek a legjobbak. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

Neked melyik a kedvenc hacker filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

1) A hálózat csapdájában /The Net, 1995/

Angela Bennett kisasszony jól fizetett számítástechnikai szakértő, létezésének minden nyoma számítógépen van tárolva. Ezek az információk egy parányi részét képezik egy bonyolult hálónak. Egy napon Angela életének minden bizonyítékát eltüntetik a nyilvántartásból.

A hálózat csapdájában /The Net, 1995/

2) Gyakornokok /The Internship, 2013/

Nick (Owen Wilson) és Billy (Vince Vaughn) vérbeli eladók, bárkire bármit rá tudnak sózni. Hivatásuk felett azonban eljár az idő, a cég, ahol dolgoznak, csődbe megy, és a két kiöregedőben lévő barátnak újra kell kezdenie a semmiből. Egy nap Billy fejében megfogan a forradalmi ötlet: jelentkezniük kell gyakornoknak a Google-höz, a világ legjobb munkahelyére. Egy gond van csak: a két korábbi eladó nem éppen számítógépes zseni, és úgy látszik, a könyörtelen versenyben kevés esélyük van, hogy nyerjenek a több száz magasan képzett egyetemistával szemben.

Gyakornokok 2013

3) Jobs – Gondolkozz másképp /Jobs, 2013/

Ashton Kutcher személyesíti meg Steve Jobsot, az Apple ikonná vált alapítóját Joshua Michael Stern rendkívül szórakoztató és inspiráló életrajzi filmjében. Miután eltanácsolják az egyetemről, Jobs másokkal együtt létrehozza az Apple Computer vállalatot, amelytől kilenc év elteltével távozni kényszerül. Több mint egy évtizeddel később azonban visszatér a céghez, és olyan változásokat indít el, amelyek az egykori aprócska vállalkozást a földkerekség egyik legértékesebb társaságává teszik. A Jobs Gondolkozz, másképp bensőséges portrét rajzol arról a mélyen elkötelezett, különleges férfiról, aki forradalmi újításaival örökre megváltoztatta a számítástechnikát és az egész világot.

Jobs - Gondolkozz másképp /Jobs, 2013/

4) Social Network – A közösségi háló /The Social Network, 2010/

Mark Zuckerber 2003-ban egy őszi éjszakán egy egyszerű komputerprogram megírásakor még nem is gondolt arra, hogy csakhamar a világ leggazdagabb, és legbefolyásosabb emberi közé fog tartozni, és hogy ötletével megreformálja a 21. századi ember szociális életét. Miután kiderül, mennyit ér az ifjú zseni találmánya, ádáz küzdelem kezdődik, melynek tétje a Facebook birtoklása.

A közösségi háló (The Social Network, 2010)

5) Gyilkosság online /Untraceable, 2008/

Az FBI szervezetében létezik egy ügyosztály, ami az internetes bűnözésre specializálódott. Jennifer Marsh titkosügynök társával együtt felfigyel egy weboldalra, aminek az üzemeltetője élőben végez ki egy állatot. Amitől tartanak, nem sokára bekövetkezik, egy pszichopata embereket ejt foglyul, hogy megölje őket. Fogva tartott áldozatait kegyetlenül, a legkülönfélébb módszerekkel öli meg, egyenes adásban közvetítve a neten. Ördögi tervébe bevonja az internetezőket is: minél népszerűbb lesz a honlapja, minél többen kattintanak rá az oldalra, annál gyorsabban és kíméletlenebbül hal meg az áldozata. Marsh ügynök és társai versenyt futnak az idővel, hogy elkapják a sorozatgyilkost, akinek a weboldala lenyomozhatatlan.

Gyilkosság online /Untraceable, 2008/

10+1 kihagyhatatlan film a drogellenes háborúról

6) Adatrablók /Hackers, 1995/

Dade New Yorkba költözik az anyjával. Látszólag egyszerű középiskolás srác, ám tizennégy évesen letartóztatta az FBI, mert megbénította egy légitársaság számítógépes rendszerét. A bíróság tizennyolc éves koráig eltiltotta a számítógép-használattól, még csak nem is mobilozhat. Persze a társaival néha inkognitóban felcsatlakozik a netre. Különösen, hogy az általa csodált lány, a gyönyörű Kate is járatos a hekkerkedésben. Dade és Kate rivalizálni kezd egymással, melynek tétje egy randi. A játék azonban komolyra fordul, amikor egy veszélyes számítógépes vírus nyomára bukkannak.

Adatrablók /Hackers, 1995/

7) Tron, avagy a számítógép lázadása /TRON, 1982/

Kevin Flynn (Jeff Bridges) korábban az ENCOM cég alkalmazásában állt, jelenleg videó játékokkal foglalkozik. Flynn szeretné bebizonyítani, hogy öt videojátékot, amit igazából ő készített, ellopott tőle az ENCOM egyik befolyásos alkalmazottja, Ed Dillinger (David Warner). Flynn megtalálja a módját, hogy emberi mivoltát digitalizálva belejusson az ENCOM fő szerverébe, itt azonban nagy meglepetések várnak rá. A szerveren a videojátékok önálló életet élnek, játszadozásaikba Flynn is belekeveredik. Vajon megtalálja, amiért jött, és sikerül kiutat találnia a digitális világból?

Tron, avagy a számítógép lázadása (Tron, 1982)

8. Kardhal (Swordfish, 2001)

Gabriel Shear (John Travolta) egy mindenre elszánt kém, aki a cybertérben akarja megalapozni vagyonát egy szerinte hazafias akció finanszírozásához. Ehhez szüksége van egy profi hacker segítségére. Stanley (Hugh Jackman), aki magányosan és lecsúszottan tengeti napjait egy lakókocsiban, bármilyen hálózatba be tud törni, ami épp kapóra jön Shearnek.

Kardhal (Swordfish, 2001)

9) Blackhat /Blackhat, 2015/

Egy férfit szabadlábra helyeznek, hogy segítsen az Egyesült Államok és Kína kormányának elkapni egy rejtélyes cyber bűnözőt. Ezzel megkezdődik az őrült hajsza Chicagótól egészen Hongkongig.

Blackhat /Blackhat, 2015/

10) Nyitott ablak /Open Windows, 2014/

A Nyitott ablak című krimiben egy gyönyörű híresség legnagyobb rajongója, Nick Chambers kedvence minden lépését árgus szemekkel követi. Egy alkalommal szemtanúja lesz, amint a lányt elrabolják, s hamarosan egy a saját életéért és Jill életben maradásáért folytatott macska-egér harcban találja magát.

Nyitott ablak /Open Windows, 2014/

10 legjobb buddy cop film, amit feltétlen látnod kell

Neked melyik a kedvenc hacker filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

(Történetek forrása)

//Noncsi//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download