FILMEZZUNK.HU
Robert Duvall 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Robert Duvall 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

20738

Robert Duvall legjobb filmjei

Robert Duvall Oscar-díjas és négyszeresen Golden Globe nyertes amerikai színész és rendező, aki a napokban ünnepli születésének a 93. évfordulóját. Természetesen róla sem maradhat el toplistánk, ami csak és kizárólag a saját véleményünkön alapszik. Írd meg nekünk Te is hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet a fantasztikus színésztől.

10. Összeomlás (Falling Down, 1993)

William Foster (Michael Douglas) egy átlagember, átlagos munkával, de átlagon felüli stresszel. Egy napon William dugóba kerül, pedig nagyon sietne lánya születésnapjára. Egy ideig feszülten figyel egy idegesítő kis légyre, majd úgy dönt, hogy gyalog indul haza. Kiszáll kocsijából, és megindul egyenesen a célja felé. A gondot az jelenti, hogy út közben többen is kihúzzák nála a gyufát. A férfi minden akadályra agresszióval felel, útját sebesültek és holtestek szegélyezik. Hamarosan nyomába ered a rendőrség is. Az ügyben nyomozó detektív (Robert Duvall) sejti, hogy mi állhat a dolgok hátterében.

Összeomlás (Falling Down, 1993)

9. A nagy Santini (The Great Santini, 1979)

Vérbeli katona Bull Meechum (Robert Duvall) alezredes, csak a szolgálati szabályzatnak él. A haditengerészet kötelékében szolgáló, vaskezű vadászpilóta a “nagy Santini” gúnynévre hallgat. Igazi mintakatona, a polgári életben sem tudja levetkőzni a fegyelmet: katonás szigorral irányítja a családját. Otthonában nem tűr semmilyen ellenvetést. Nagy megrökönyödésére a fia, Ben (Michael O’Keefe) nem hajlandó a nyomába lépni: a katonaiskola helyett független, önálló életről álmodozik.

A nagy Santini (The Great Santini, 1979)

8. Texasi krónikák (Lonesome Dove, 1989)

A festői nevű Lonesome Dove álmos kisváros Texasban, a Rio Grande partján. Ide vonult vissza a Texasi Lovascsendőrség, a Rangerek két kapitánya, hogy lótenyésztéssel üsse agyon öreg napjait. Most mégis felcsillan az utolsó nagy kaland lehetősége: egy marhacsordát kellene felterelniük északra, ahol csodásak a legelők és borsosak az árak. Csatlakozik az egyre bővülő csapathoz régi cimborájuk, Jake Spoon, akit egy ostoba bűn miatt köröznek, és Lorena Wood, a városka jobb életre vágyó gyönyörű örömlánya…

Texasi krónikák (Lonesome Dove, 1989)

7. Apokalipszis most (Apocalypse Now, 1979)

Willard kapitány (Martin Sheen) veszélyes, titkos megbízást kap a vietnami háborúban: meg kell ölnie a dzsungelben önkényesen harcoló Kurtz ezredest (Marlon Brando) és csapatát. Az ezredes ugyanis a kambodzsai dzsungelben alakította ki a saját birodalmát, amelyben magát istenként imádtatja, és kíméletlen magánháborút folytat. Willard útja felfelé a folyón, a háborús területen keresztül egyre inkább erős színekkel festett rémálomhoz hasonlít, miközben egy járőrhajó fedélzetén jut el a megbízása színhelyére, szembe kell néznie a háború borzalmaival és értelmetlenségével.

Apokalipszis most (Apocalypse Now, 1979)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·