FILMEZZUNK.HU
15 inspiráló film, ha együtt az egész család

15 inspiráló film, ha együtt az egész család

20785

A legjobb inspiráló filmek

A család minden ember életében a legfontosabb dolog. A hozzád legközelebb álló emberekkel való időtöltés kétszer olyan kellemes tud lenni, mint bármi más az életben. Ezek az élmények sokkal többet érnek, mintha egy ajándékot kapnál valakitől. Ha egy kicsit nosztalgiázni támadna kedved, nem az fog egyből az eszedbe jutni, hogy kitől, mit kaptál a 10. születésnapodon, hanem jóval inkább a családi élmények fognak előtörni belőled. Alábbi cikkünkben ezeket a benyomásokat szeretnénk bővíteni az életedben. Nincs más dolgod, szervezd össze az egész famíliát és válassz egy filmet azok közül, amiket ajánlunk most neked! Íme 15 inspiráló film arra az esetre, ha együtt az egész család!

Milyen inspiráló filmet ajánlanál még azoknak, akik a családdal szeretnének ilyen témában filmet nézni? Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

1. Patch Adams (1998)

A nevetés gyógyít. Ezt az egyszerű tényt használja klinikai gyakorlatában Patch Adams doktor. A kollégák és a vezetőség azonban szimplán bohócnak tartják, és nehezen emésztik meg szokatlan produkcióit. Szerintük a szakma tekintélye sérül, ha a beteg nem retteg az orvostól, hanem nevet a viccein.

Patch Adams 1998

2. A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

Chris Gardner célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat. Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés “tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness) 2006

3. Szkafander és pillangó (Le scaphandre et le papillon, 2007)

Jean-Dominique Bauby (Mathieu Amalric) csupán negyvenhárom éves, amikor agyvérzést kap, és kómába esik. Húsz nappal később a férfi magához tér, ám szinte teljesen lebénult, csupán a bal szemét képes mozgatni. Egy speciális eszközt fejlesztenek ki számára, így Jean-Do újra képes felvenni a kapcsolatot a világgal. A tragikus állapota ellenére sikerült megőriznie szellemi frissességét, humorát és életszeretetét. A férfi betűről betűre haladva lassan megírja könyvét az érzelmeiről, egy csodás képzeletbeli utazás keretein belül.

Szkafander és pillangó (Le scaphandre et le papillon, 2007)

4. A jövő kezdete (Pay It Forward, 2000)

Az iskolába új tanár érkezik, aki azt a szokatlan házi feladatot adja a diákoknak, hogy váltsák meg a világot. Aki tesz valamit, amitől a világ jobb lesz, az jó jegyet kap év végén. A viccet Trevor (Haley Joel Osment) komolyan veszi, azt tervezi, hogy segít három emberen, akikkel megígérteti, hogy további három emberen segítsenek. Így lépésről lépésre elborítja majd a Földet a jóindulat. Trevor első lépése, hogy otthonába fogad egy hajléktalant. Édesanyja persze nem tűri ezt, kidobja a fickót. Trevor viszont nem adja fel, további jótetteket tervez.

A jövő kezdete 2000

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·