FILMEZZUNK.HU
A legjobb mesterlövészes filmek

A 15 legjobb mesterlövészes film, amit vétek lenne kihagyni

97847

A legjobb mesterlövészes filmek

Alábbi listánkban ezúttal olyan filmekből válogattunk, melyekben hangsúlyos szerepet kapnak a mesterlövészek, vagy egy-egy emlékezetes jelenet erejéig előkerülnek a távcsöves puskák. Nektek melyik a kedvencetek?

15. Lopakodók (Sniper, 1993)

Egy lövés – egy hulla. Tom Beckett, a tengerészgyalogság legendás mesterlövésze ennek a szabálynak él. Hidegvérű, számító gyilkológép, akit a harc mellett a rejtőzködésre és a túlélésre is kiképeztek. Észrevétlenül cserkészi be áldozatait, sosem hibázik – 74 gyilkosság fűződik a nevéhez.áááLegújabb megbízatását a USA Nemzetbiztonsági Tanácsától kapja: ki kell végeznie egy kolumbiai drogbárót, aki titokban pénzzel és fegyverrel látja el a panamai felkelők dzsungelben rejtőzködő terrorista hadseregét. Beckett nem kívánt társat is kap az akcióhoz: Richard Miller az antiterrorista egység ifjú és zöldfülű mesterlövésze még életében nem lőtt élő célpontra és a küldetést politikai karrierje érdekében akarja felhasználni.

Lopakodók (Sniper, 1993)

14. A Sakál napja (The Day of the Jackal, 1973)

Egy földalatti félkatonai szervezet merényletet tervez a francia elnök ellen, tiltakozásul az algériai háborúban játszott szerepe miatt. A profi testőrség által kiemelten védett De Gaulle meggyilkolása lehetetlen feladatnak tűnik, de akad egy bérgyilkos, aki ennek ellenére vállalja a munkát. A titokzatos Sakált senki nem látta még, igazi személyazonosságát senki nem ismeri. A rendőrség informátorainak köszönhetően időben tudomást szerez a tervezett merényletről. Az egyik legmegszállottabb nyomozót, Lebelt állítják rá az ügyre. Versenyfutás kezdődik az idővel. Miközben Lebel lényegtelennek tűnő, apró nyomok segítségével próbálja megfejteni, mire készül a Sakál és kit is üldöznek egyáltalán, addig a gyilkos szokásos precizitásával tervezi a rajtaütés pillanatát.

A Sakál napja (The Day of the Jackal, 1973)

13. A Sólyom végveszélyben (Black Hawk Down, 2001)

Szomáliában háború dúl, amelybe az amerikai és ENSZ csapatok is csaktakoznak. Egy 45 percesre tervezett akcióban a katonák feladata magas rangú ellenséges politikusok foglyul ejtése lett volna, ám végül a villámtámadás egy 16 órás pokollá változott, amelyben több amerikai katona is életét vesztette.

A Sólyom végveszélyben (Black Hawk Down, 2001)

12. Acéllövedék (Full Metal Jacket, 1987)

Stanley Kubrick filmje a brutális vérengzés és a nyers erőszak erőteljes feldolgozása. A történet a vietnámi háborúban küzdő katonák sorsát mutatja be, ahogy lassan elvesztik emberi mivoltukat, és már csak a gyilkolás élteti őket. A kiképzőtáborban a kegyetlen őrmester csakis háborús alapanyagot lát a bakákban.

Acéllövedék (Full Metal Jacket, 1987)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·