FILMEZZUNK.HU
A legjobb mesterlövészes filmek

A 15 legjobb mesterlövészes film, amit vétek lenne kihagyni

98706

7. Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Miután átélték az 1944 június 6-ai normandiai partraszállás borzalmait, Miller százados (Tom Hanks) és maroknyi csapata azt a rendkívül veszélyes feladatot kapja, hogy hatoljon be az ellenséges területre, és hozza vissza James Ryan (Matt Damon) közlegényt, akinek testvérei szinte ugyanabban az időben estek el a második világháború különböző frontjain. Ryan közlegény abban a szerencsében részesül, hogy a szerencsétlenségtől sújtott család utolsó fiaként hazatérhet a családjához. Ehhez azonban először Millernek és emberinek életük kockáztatásával meg kell őt találnia.

Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

6. A hét mesterlövész (The Magnificent Seven, 1960)

Christ, a revolverhőst, egy mexikói település lakói fogadják fel, hogy védje meg őket egy rablóbandával szemben. A banditák aratás idején évről évre kirabolják a falut. Chris hat magányos harcost verbuvál, hogy a farmereket megtanítsák a fegyverforgatásra és termésük megvédésére. Így gyűlik össze hét “nagyszerű” ember, a társadalom számkivetettjei, olykor kicsit iszákosak és linkek; a feladat nemessége azonban kihozza énjük legjobb vonásait, majd mennek tovább az új kalandok felé, kivéve a legfiatalabbat, akit szíve a falu egyik lányához köt.

A hét mesterlövész (The Magnificent Seven, 1960)

5. Bőrnyakúak (Jarhead, 2005)

Anthony Swafford (Jake Gyllenhaal) önkéntesnek jelentkezik az Egyesült Államok Haditengerészetébe. Már az alapkiképzésen rá kell döbbennie, hogy a katonák élete nagyon más, mint azt korábban hitte. Anthony nem találja a helyét, viszont egészen jól lő, amire felfigyel Skyes fő törzsőrmester is, és beíratja egy lövészképzésre. Mindeközben Irak megtámadja Kuvaitot, melynek kapcsán Swafford egységét a Perzsa-öbölbe irányítják, ahol megkezdődik a Sivatagi Hadművelet.

Bőrnyakúak (Jarhead, 2005)

4. Leon, a profi (Léon, 1994)

Leon egy magányos bérgyilkos New Yorkban. A szomszédjában történő mészárlás alkalmával beengedi magához Mathildát, megmentve ezzel a kislány életét. Leon eleinte nem tud mit kezdeni a helyzettel, idővel azonban összebarátkoznak, és saját lányaként gondoskodik róla. Amikor a kegyetlen nyomozó, Stanfield tudomást szerez a túlélőről, a bérgyilkos saját életét kockáztatva kel a lány segítségére.

Leon, a profi (Léon, 1994)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·