FILMEZZUNK.HU
Érdekességek A Wall Street farkasa című filmről

15 dolog, amit nem gondoltál volna A Wall Street farkasa című filmről

35656

Érdekességek A Wall Street farkasa című filmről

A Wall Street farkasa 2013-ban bemutatott amerikai önéletrajzi filmdráma, melyet az Oscar-díjas Martin Scorsese rendezett. A címszereplőt Leonardo DiCaprio személyesíti meg. A film a pénzügyi világ ördögi körét, a pénz hajszolásának végtelen abszurdját állítja középpontba Jordan Belfort emlékiratait nyomon követve, aki a tőzsdepiac gátlástalan szélhámosaként a Wall Street farkasa becenevet kapta. Belfort visszaemlékezései nyomán a forgatókönyvet Terence Winter írta. A film immár az ötödik koprodukció, amelyen Scorsese és DiCaprio közösen dolgozott. Ezúttal ezt az alkotást vettük górcső alá. Íme 15 tény a filmről, amit nagy valószínűséggel még nem hallottál róla.

A Wall Street farkasa - The Wolf of Wall Street (Martin Scorsese, 2013)

1. Az igazi Jordan Belfort és Leonardo DiCaprio többször találkozott a forgatás előtt, s a színész megpróbált néhány olyan esetet is előcsalogatni a brókerből, amelyek ugyan nem szerepeltek a könyvében, de a filmvásznon jól mutattak volna. Ilyen az volt, amikor a Stratton Oakmont egyik céges buliján pelenkáns csimpánzok görkoriznak a brókerek szórakoztatására (ilyen csimpánzokat a stáb csak Flordiában talált, így azokat onnan át kellett szállítani a forgatási helyszínre, New Yorkba).

2. A valóságban Jordan Belfortnak sosem volt “a Wall Street farkasa” ragadványneve. Ez a becenevet az ügynöke találta ki, amikor címet kerestek a könyvéhez, ami a film alapjául szolgált.

Érdekességek A Wall Street farkasa című, 2013-as alkotásról

3. Azt a jelenetet, amikor Leonardo DiCaprio sushit eszik, körülbelül százszor vették fel. Ez azt eredményezte, hogy a színész rosszul lett, és egész este hányt.

4. Magyarországon egy évvel azután vetítették le televízióban a filmet, hogy a mozikba került. Filmet ilyen hamar még nem vetítettek le korábban TV-ben.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · ·