FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb sportfilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb sportfilm az IMDB szerint

10879

10. A harcos (2010)

A harcos egy megtörtént eseményeken alapuló történetet dolgoz fel. Főhősei Dicky Ecklung és féltestvére, az “Irish” Micky Ward névre hallgató profi bokszoló, aki hihetetlen visszatérést produkálva válik hőssé. A film a küzdelem, a lemondás, az összefogás és a család szentségének zsigerig hatoló drámája.

A harcos (The Fighter, 2010)

9. A pankrátor (2008)

Randy Robinson, alias Ram profi birkózó volt az 1980-as években, de visszavonult orvosai riogatására, miszerint szívrohamot kaphat, ha ismét kiáll birkózni. Robinson új munkát szerez a csemegeboltban. Időközben lehetősége nyílik egy esetleges visszavágóra a nagy riválisa, Ayatollah ellen, ami akár az életébe is kerülhet.

A pankrátor (2008)

8. A svindler (1961)

Eddie a billiárdnak él. Egyetlen életcélja, hogy ő legyen e játék legjobbja, és legyőzze az általa ismert legjobb játékost. Elbizakodottsága azonban nem juttatja őt előre, és nem sikerül megszereznie a hőn áhított győzelmet. Mindinkább belelovalja magát a bosszúba, minden áron győzni akar, még akkor is, ha ezért fel kell áldoznia a szerelmet. Nem sejti, hogy ezzel saját életét teszi tönkre.

A svindler (1961)

7. A remény bajnoka (2005)

A nagy gazdasági világválság idején egy hétköznapi hős, James J. Braddock véghezvitt valamit, amivel sportlegendává vált. A harmincas évek elején járunk. Sorozatos vereségei miatt Braddock profi boxoló karrierje már lezárult, de családja eltartása érdekében kénytelen elvállalni egy olyan mérkőzést, ahol nem nyerhet. És megtörténik a csoda: reményektől, álmoktól, az önbecsülés és a szeret erejétől hajtva Braddock kiüti esélyes ellenfelét, s ezzel százezrek számára válik hőssé, példaképpé. Karrierje új landületet vesz, ám egy nap szembekerül Max Baerrel, a nehézsúlyú bokszvilágbajnokkal, aki már két ember halálát okozta a ringben…

A remény bajnoka (Cinderella Man, 2005)

6. Rocky (1976)

Nem könnyű az élet a szegénynegyedben, és bár lehetetlennek tűnik, de Rocky Balboa megpróbál kitörni. Sok lehetősége nincs, így a sporttal, pontosabban a boksszal próbál szerencsét. Tehetséges, erős, célja egyenesen a profi világbajnoki cím, amivel akár milliókat is kereshetne. A sikerhez persze szerencse és jó időzítés is kell. Amikor Apollo Creed boksz-sztár Philadelphiába, Rocky városába érkezik, Mickey, Rocky edzője felismeri a nagyszerű lehetőséget Rocky számára. Mindössze annyi kell, hogy Rocky megverje Apollót, így egyből reflektorfénybe kerülhet, sőt, akár világhírnévre is szert tehet.

Rocky (1976)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·