FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb sportfilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb sportfilm az IMDB szerint

10874

5. Millió dolláros bébi (2004)

Frankie Dunn nagy tanítása az életre: „Mindig védd magad”. Pályája során sok bunyóst edzett és menedzselt, azonban mióta már lányával is eltávolodtak, magányosan éli életét. Egyetlen barátja Hepaj, a volt bokszoló, aki tudja, hogy Frankie nem olyan rideg, mint amilyennek mutatja magát, mindössze nem találja a megnyugvást. Aztán egy nap belép az edzőterembe Maggie, akinek soha semmi nem hullott az ölébe, de egy dologhoz nagyon ért: mindig tudja, mit akar. Egyetlen vágya pedig az, hogy valaki higgyen benne.

Millió dolláros bébi 2004 - a hét filmje

4. Hajsza a győzelemért (2013)

1976 – a Forma-1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért. Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet.

Hajsza a győzelemért (Rush, 2013)

3. Dühöngő bika (1980)

Jake La Motta (Robert De Niro) egy nagyon nehéz természetű ember, halálosan féltékeny, hirtelen haragú, és a keze is könnyen eljár, ráadásul tudja is, hogy hova üssön, mert profi ökölvívó. A ringben is veszélyes, kegyetlen harcmodorával hamar kivívja magának a “Dühöngő Bika” becenevet. A sikeres küzdelmeket azonban egyre nagyobb kudarcok, vereségek és csalódások követik, amelyek morális és anyagi züllésbe taszítják az egykor híres sportolót.

Dühöngő bika (Raging Bull, 1980)

2. Warrior – A végső menet (2011)

Paddy Conlon, az egykori ökölvívó családja akkor hullott darabokra, amikor alkoholfüggősége kerekedett felül. Az exbokszoló kisebbik fia, Tom hazatér, hogy apja felkészítse őt a vegyes harcművészetek versenyére. Ám az út, amit a leendő harcos választott magának, komoly ellentétet okoz közte és bátyja, Brendan között.

A végső menet (Warrior, 2011)

1. Az aszfalt királyai (2019)

Az Oscar-díjas Matt Damon és Christian Bale a főszereplői az igaz történet alapján készült filmnek, melyben a látnoki erővel bíró autótervező, Carroll Shelby (Damon) és a vakmerő, brit születésű autóversenyző, Ken Miles (Bale) együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

Az aszfalt királyai - Filmkritika (Ford v Ferrari) 2019

A 10 legizgalmasabb krimi, amit mindenképpen látnod kell

Vajon melyek a valaha volt legjobb sportfilmek? Írd meg kommentben!

(Történetek forrása: filmkatalogus.hu és mafab.hu)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·