FILMEZZUNK.HU
Alfred Hitchcock legjobb filmjei

A 10 legjobb Alfred Hitchcock által rendezett film

22207

6. 39 lépcsőfok (The 39 Steps, 1935)

A 39 lépcsőfok című film történetének főhőse a kanadai Richard Hannay (Robert Donat), aki Angliába tölti szabadságát. Megismerkedik egy nővel, akit később rejtélyes körülmények között meggyilkolnak. Úgy tűnik, egy kémtörténetbe csöppent, aminek köze van valamihez, amit úgy hívnak “a 39 lépcsőfok”, és úgy érzi tudása az életét veszélyezteti.

39 lépcsőfok (The 39 Steps, 1935)

Tudtad, hogy…?

… Alfred Hitchcock visszatérő kulcsmotívuma (tévedésből, el nem követett bűnért felelősségre vont ártatlan ember alakja) a 39 lépcsőfokban jelent meg először?

5. A Manderley-ház asszonya (Rebecca, 1940)

Max de Winter nem rég özvegyült meg, de máris új feleséget hoz a házba. A fiatal, vonzó nő, akivel egy szállodában ismerkedett meg az angol földbirtokos, igyekszik megbarátkozni az új helyzettel, azonban nincs könnyű dolga, mert férje még láthatóan nem heverte ki első felesége halálát. Nem ez azonban az egyetlen nehézség, amivel szembe kell néznie. Mind több jel utal arra, hogy a ház előző asszonyának halálát maga a férj a felelős.

A Manderley-ház asszonya (Rebecca, 1940)

Tudtad, hogy…?

… annak érdekében, hogy visszaadják a könyv sötét hangulatát, Alfred Hitchcock ragaszkodott hozzá, hogy a filmet fekete-fehérben forgassák le?

4. Hátsó ablak (Rear Window, 1954)

A híres sajtófotós, Jeff (James Stewart) törött bal lába miatt a négy fal közé szorult. Azzal próbálja elűzni unalmát, hogy a szomszédait figyeli szobájának hátsó ablakából. Figyelmét egyre jobban leköti a Thornwald házaspár. Lars Thornwald (Raymond Burr) gyanúsan kezd viselkedni, állandó ápolásra szoruló felesége pedig egyik napról a másikra eltűnik. A férfi nem tud szabadulni a gondolattól, hogy Lars megölte a feleségét, és éjjel nappal figyeli őt, hátha le tudja buktatni. A megfigyelésbe bevonja csinos szomszédját, Lisát is (Grace Kelly), aki egyre inkább kezd beleszeretni a megszállott Jeffbe.

Hátsó ablak (Rear Window, 1954)

Tudtad, hogy…?

… a filmhez nem vettek fel külön háttérzajokat? Alfred Hitchcock azt gondolta, hogy a film úgy sokkal valóságosabb, hogy ha például zene is csak akkor hallható, ha valamelyik szereplő rádiót hallgat.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·