FILMEZZUNK.HU
10 nehéz sorsú színész, aki képes volt kimászni a gödörből

10 nehéz sorsú színész, aki képes volt kimászni a gödörből

25335

8. Marilyn Monroe (1926-1962)

Jelenleg a legnagyobb hollywoodi sztárok listájának 6. helyén áll, az ötvenes évek legnagyobb szex szimbóluma volt. Házasságai és kapcsolatai állandóan a bulvárlapok címoldalain voltak. Ezek közük is a legnagyobb nyilvánosságot Arthur Miller íróval és a Kennedy (John és Robert) testvérekkel való kapcsolata kapta. Halála és annak körülményei különböző spekulációkat indítottak el. 1962. augusztus 5.-én a rendőrséget Monroe pszichiátere hívta fel, és értesítette őket a színésznő haláláról. A hivatalos vizsgálat barbiturát túladagolást jelölte meg a halál okának, azzal a megjegyzéssel, hogy valószínűleg öngyilkosság történt.

Marilyn Monroe

Bár Marilyn Monroe mentálisan instabil volt, és többször kísérelt meg öngyilkosságot ezt megelőzően, halálakor azonban nem volt rá különösebb oka, a pszichiátere szerint tele volt tervekkel. Különböző teóriák között felmerült a baleset lehetősége. Öngyilkos hajlamával és mentális instabilitásával egész életében birkózott, miközben a férfiak többsége, akivel életében kapcsolatban állt, kihasználta.

9. Gene Tierney (1920-1991)

Az egyik legszebb nő volt, aki valaha kamera elé állt. Erről a gyönyörű színésznőről formálta Agatha Christie a Kristálytükör meghasadt c. regényének főszereplőjét. Első terhessége alatt rubeolával fertőződött meg, amit egy rajongójától kapott el. Ennek következtében koraszülött gyereke szellemileg súlyosan sérülten, süketen, és részben vakon született 1943-ban. Miután az orvosok közölték vele, hogy nincs esély arra, hogy a gyerek felépüljön, vagy akárcsak javuljon is az állapota, mély depresszióba esett és hónapokig ki sem mozdult otthonából. Később levelet kapott attól a rajongójától, aki megfertőzte.

Gene Tierney

Az illető a levélben bocsánatot kért, mert tudta, hogy beteg, ami miatt karanténban volt, azonban ennek ellenére látni akarta kedvenc színésznőjét. Depressziója odáig fajult, hogy 1955-ben a Left Hand Of God c. filmjének forgatása után elmegyógyintézetbe került, ahol elektrosokkal kezelték – 19 ilyen terápián vett részt -, aminek hatására memóriájának egy részét is elvesztette. Ez derékba törte az akkor 35 éves színésznő pályafutását, és bár a 60-as évek elején visszatért, de karrierjét már nem tudta újraépíteni

10. Veronica Lake (1922-1973)

A leghíresebb femme fatale-ok közé tartozott a noir műfajának korai szakaszában. A ’40-es évek végére azonban karrierje erősen hanyatlani kezdett, aminek oka alkoholizmusa és mentális kiegyensúlyozatlansága voltak. Már az évtized közepe felé elkezdődtek ezek a problémák, aminek következtében egyre több ember tagadta meg, hogy vele dolgozzon. Mentális problémáinak tünetei a paranoid skizofréniát mutatták: zavaros gondolkodás, furcsa beszéd, olyan hallucinációk, amikor hangokat hallott. Problémájában az sem segített, hogy a közismerten erőszakos André de Toth volt ekkoriban a férje, aki nem akarta, hogy felesége orvosi segítséget keressen.

Veronica Lake (1922-1973)

1951-ben csődöt jelentettek, majd elváltak. Ezután már színésznőként nem sok munkát talált magának, az alkoholizmusa is rosszabbodott, és ekkoriban többször le is tartóztatták nyilvános részegségért, majd egy idő után eltűnt a közvélemény szeme elől. Amikor 1960-ban egy újságíró megtalálta, egy lepukkant motelben lakott és pincérnőként dolgozott, ahol nem tudták valódi személyazonosságát. 50 évesen hunyt el, miközben a valaha gyönyörű nő hússzal többnek nézett ki. Négy férje és négy gyereke volt, de teljesen egyedül halt meg máj és veseproblémákból kifolyólag egy kórházban.

Amanda Seyfried élete hibájának tartja, hogy 19 éves korában levetkőzött a kamerának

(Források: Wikipédia és a timegoesby.hu.blog)

//Noncsi//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·