FILMEZZUNK.HU
15 sikerfilm, ami olyan dolgokra tanít meg bennünket, amit minden embernek tudnia kellene

15 sikerfilm, ami olyan dolgokra tanít meg bennünket, amit minden embernek tudnia kellene

14674

11. Az igenember

Jim Carrey egy olyan karaktert alakít, aki mély depresszióban szenved, ezért feltett szándéka, hogy változtasson az életén. Elhatározta, hogy bármilyen helyzettel is sodorja össze az élet mindenre igent fog mondani. Ennek köszönhetően sikerül kizökkennie a mély melankóliából és boldog életet élnie. Ez a film megtanít bennünket arra, hogy ne zárkózzunk el azok elől a lehetőségek elől, amit az élet ezüst tálcán kínál.

Az igenember

12. Az élet szép

Egy nagyon megindító film, ami az 1938-as években játszódik. A főhőst és kisfiát elviszik a koncetrációs táborban, ám annak érdekében, hogy a gyermek ne féljen és ne szenvedjen, apja elhitette vele, hogy minden ami körülötte zajlik az nem mást, mint egy játék. Ez a film bemutatja a családi köteléket, hogy a szüleink és rokonaink, hogyan próbálnak megvédeni bennünket a gonosz világgal szemben.

Az élet szép (La vita é bella, 1997)

13. A király beszéde

A király beszéde négy Oscar-díjat is kapott, mely egy olyan királyt mutat be, aki fél közönség elé állni, annak ellenére, hogy próbálja legyőzni démonait. Ez megtanítja nekünk azt, hogy mindig higgyünk magunkban és sose adjuk fel a próbálkozást, mert csak ezzel érhetünk célt.

A király beszéde 2010

14. A nagy hal

A Tim Burton rendezte film nagyon meghatóra sikeredett. Bemutatja, hogy ha szeretnénk előrébb jutni az életben, nem ragadhatunk le egyetlen ponton. Tovább kell járnunk a magunk útját és ha kell, szülővárosunkat is magunk mögött kell hagyni, hogy megvalósítsuk álmainkat. Ha egyesek az éjszakai égboltra néznek lehet, hogy csak a csillagokat fogják látni, míg mások az univerzumot és a végtelen világegyetemet.

Nagy hal (Big Fish, 2003)

15. Terminál

Steven Spielberg egy nagyon összetett filmet alkotott meg, ami se nem komédia, se nem melodráma, hanem ennek ötvözete. A főhősnek, Tom Hanks-nek az volt minden álma, hogy eljusson New Yorkba, ám hazájában háború zajlik így gyakorlatilag ő egy nem létező országból jött, ezért a törvények értelmében nem teheti be a lábát a városba. A film megtanít minket arra, hogyan azonosuljunk lehetetlen helyzetekkel és hogyan evickéljünk ki belőle bizonyos kereteken belül. Bemutatja, hogy milyen barátságok tudnak kialakulni emberek között rövid idő alatt illetve, hogy ott vár ránk a szerelem, ahol nem is gondolnánk.

Terminál (The Terminal, 2004)

+1. A boldogság nyomában

A film valós események alapján készült, ahol Will Smith fiával együtt szerepel. A történet arról szól, hogy megy szépen lassan tönkre egy család az elszegényedésnek köszönhetően. A főhős egyedül marad kisfiával, akik fedél nélkül maradnak, ám az édesapa reméli, ha vidámsággal és jókedvvel fogja fel az életet hamar rendeződnek a soraik. Ez a film megtanít bennünket arra, hogy pozitívan álljunk az élethez még akkor is, ha a legrosszabb helyzetben vagyunk.

A boldogság nyomában, 2006

Már 9 éve, hogy elhunyt Paul Walker – Lánya megható poszttal emlékezett meg róla

(Forrás: erdekescikkek.hu)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·