FILMEZZUNK.HU
Inspiráló filmek, kivételes nőszemélyekről

15 hihetetlenül inspiráló film, 15 kivételes nőszemélyről

32354

5. Megmaradt Alice-nek (Still Alice, 2014)

Alice Howland (Julianne Moore) boldog házasságban élő családanya, akinek már három felnőtt gyereke van. Kitűnő karriert futott be a nyelvészet neves professzoraként. Most viszont egy olyan betegséggel kell szembenéznie, melynek következtében elfelejt szavakat.

Megmaradt Alice-nek (2014)

6. Mama (Ma Ma, 2015)

Magda (Penélope Cruz) tehetséges tanár és szerető anya, s nem mellesleg egy nagyon bátor nő, aki a legnagyobb tragédia beköszöntekor is képes megőrizni erejét, amikor megtudja, hogy halálos beteg. Ez a belső erő a legmélyebb pillanatokon is átsegíti, sőt, hamarosan képessé teszi arra, hogy újra mosolyogjon, boldog legyen, s még a humor és nevetés is része legyen életének.

Mama (Ma Ma, 2015)

7. Adaline varázslatos élete (The Age of Adaline, 2015)

Miután a 29 éves Adaline (Blake Lively) felgyógyul egy kis híján halálos balesetből, megmagyarázhatatlan dolgot vesz észre magán: a baleset kortalanná tette, nem öregszik tovább. E titkot igyekszik megtartani magának, s inkább magányosan, visszahúzódóan élni, nehogy lelepleződjön, mígnem találkozik egy férfival, aki örökre megváltoztatja életét.

Adaline varázslatos élete (The Age of Adaline, 2015)

8. Hölgy aranyban (Woman in Gold, 2015)

Hatvan évvel azután, hogy a második világháború borzalmai elől menekülve elhagyta Bécset, az idős zsidó asszony, Maria Altmann (Helen Mirren) hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét, Adele Bloch-Bauer I. portréját. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) hosszas küzdelem elé néznek, amelynek csataterét az osztrák elit világa és az amerikai legfelsőbb bíróság jelenti. Az út során Marianak a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

Hölgy aranyban (Woman in Gold, 2015)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·