FILMEZZUNK.HU
Inspiráló filmek, kivételes nőszemélyekről

15 hihetetlenül inspiráló film, 15 kivételes nőszemélyről

32351

13. A szív bajnokai (The Blind Side, 2009)

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikaifutball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), mely meghatározó mozzanatnak bizonyul mindkettejük életében: Anne és férje magához veszi a fiatal fekete fiút. Michael, a hatalmas termetű fiatal srác, aki mindemellett nagyon jámbor és zárkózott, sok fejtörést okoz új családjának, hogy megtalálják a hozzá vezető utat.

A szív bajnokai /Blind Side, 2009/

14. A vaslédi (The Iron Lady, 2011)

Margaret Thatcher (Meryl Streep) a brit történelemben egyedülálló módon női miniszterelnök volt. A 20. század egyik legismertebb és legbefolyásosabb asszonya a semmiből érkezett és szétzúzott minden nemi és osztálybeli előítéletet egy olyan világban, ahol az érkezéséig kizárólag férfiak uralkodtak.

Meryl Streep - A vaslédi

15. Elcserélt életek (Changeling, 2008)

Los Angeles, 1928. Egy szombati reggelen egy munkásnegyedben Christina (Angelina Jolie) elbúcsúzik fiától, Waltertől, és dolgozni megy. Amikor hazatér, látja, hogy a fia eltűnt. Eredménytelen keresés kezdődik, és hónapokkal később a rendőrség beállít egy fiúval, mondván, hogy meglett az elveszett kilenc éves gyermek. Christine-t elszédíti a rendőrök, riporterek és saját zavarodott érzelmeinek forgataga, és megengedi, hogy a fiú ott aludjon nála. Ám tudja, hogy ez a fiú nem Walter. Amikor tovább ösztökéli a hatóságokat fia felkutatására, Christine ráébred, hogy az alkoholtilalom korában Los Angelesben a nők nem kérdőjelezhetik meg a rendszert, és nem mondhatják el a történetüket a saját szempontjukból. Christine, akit azzal rágalmaznak meg, hogy tévképzetei vannak, és nem való a társadalomba, szövetségesre lel Briegleb tiszteletesben, aki segít neki a gyermeke megtalálásáért folytatott, a város ellen vívott harcban.

Elcserélt életek (Changeling, 2008)

Sajnos most már biztos: Dwayne Johnson nélkül jön a következő Halálos iramban-film

(Történetek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·