FILMEZZUNK.HU
A legjobb középkori filmek

TOP10: A legjobb középkori filmek

88778

6. Az utolsó légió /The Last Legion, 2007/

Miután a barbár hordák lecsapnak Rómára, a légiós Aurelius (Colin Firth) feladata, hogy kiszabadítsa az ifjú Romulust (Thomas Sanqster) és rejtélyes nevelőjét, Ambrosinust (Ben Kingsley), akiket a harcok során a gótok fogságába ejtettek. Nestor szenátor (John Hannah) a segítségére siet, és kiváló harcosokat ad mellé, köztük a szépséges Mirával (Aishwarya Rai), ám hamarosan kiderül, csak magában bízhat.

Az utolsó légió /The Last Legion, 2007/

5. Robin Hood /Robin Hood, 2010/

A XIII. századi Angliában a Robin Hood és csapata a szegények védelmében szít lázadást a kizsákmányolók ellen. Az ország népének sorsa a tolvaj kezében van, aki a kiszolgáltatottak szemében egyenesen a szabadság szimbóluma.

Robin Hood /Robin Hood, 2010/

4. Lovagregény /A Knight’s Tale, 2001/

William Thatcher (Heath Ledger) egyetlen álma, hogy a lovagi tornák bajnoka lehessen a középkori viadalokon. Csak egy baj van, Thatcher nem lovag, hanem egyszerű alacsony származású fegyverhordozó. Egy nap azonban lehetősége nyílik megmérkőzni valódi küzdelemben, és rájön, ez az élet való neki, még akkor is, ha ehhez hazudnia kell magáról egyet, s mást. Bajtársaival nekivág a nagy kalandnak, ahol nem csak a diadalra, de a szerelemre és halálos ellenségekre is rátalál.

Lovagregény (2001)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·