FILMEZZUNK.HU
A legjobb középkori filmek

TOP10: A legjobb középkori filmek

88784

3. Artúr király /King Arthur, 2004/

Arthur (Clive Owen) a Római Birodalom seregének vezére, feladata az északi védvonalak őrzése, de legszívesebben már visszatérne Róma biztonságos falai közé. Visszatérte előtt azonban még egy utolsó feladatot kell teljesítenie, amely során ráébred, hogy ha Róma elveszik, akkor Britanniának szüksége lesz valakire, aki megvédi a briteket, akire a szászok támadásai egyre komolyabban fenyegetést jelentenek. Egy új vezérre van szükség, aki átvezeti a népet egy új korszakba, ám a legkarizmatikusabb vezérnek is szüksége van társakra, olyanokra, mint Merlin (Stephen Dillane) és Guinevere (Keira Knightley).

Artúr király /King Arthur, 2004/

2. Gladiátor /Gladiator, 2000/

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus nem nézi jó szemmel, és amikor lehetősége nyílik rá, elárulja, és rabszolgakereskedők kezére juttatja Maximust. A katona gladiátorként Rómába kerül, ahol lehetősége nyílik rá, hogy az őrült zsarnok hatalmát megdöntse, ehhez viszont szüksége van a népre is, amely talán még nem vesztette el józan ítélőképességét.

Gladiátor 2000

1. Rettenthetetlen /Braveheart, 1995/

Sir William Wallace a skót történelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy  országában a kegyetlen I. Edward, angol király uralkodása miatt kaotikus állapotok uralkodnak. Hosszú rábeszélés és hősies példamutatás árán hadsereggé kovácsolja a hitehagyott skót népet, és a sereg élén csatába indul a szabadságért.

A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

A valaha volt 20 legjobb sportfilm az IMDB szerint

(Történetek forrása)

//Noncsi//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·