FILMEZZUNK.HU
16 alkalom, amikor a színészek utálták jelmezüket

16 alkalom, amikor a színészek utálták jelmezüket

14813

9) Carrie Fisher közelről sem szerette metál bikiniét.

16 alkalom, amikor a színészek utálták jelmezüket

Leia hercegnő egy fém bikiniben volt fogságban tartva a Star Wars: A Jedi Visszatér című filmben. Ez a jelenet vitathatatlanul a film egyik legemlékezetesebb pillanata. A ruházat éveken keresztül témakör volt, hiszen sokak szerint szexista húzás volt ilyen jelmezbe tenni a film egyetlen női sztárját. Maga Carrie Fisher sem szerette. “Szinte meztelennek éreztem magam, ami egyáltalán nem az én világom. Nem az én döntésem volt.” – mondta a színésznő. Ez a jelmez a fentiekben említetteken kívül sem volt túl kényelmes. Nem volt testre szabva, a színésznő pedig alig tudott megmozdulni anélkül, hogy megreckírozná a bikini elmozdulását.

10) George Clooney kínosnak érezte, hogy mellbimbói látszanak Batman jelmezén.

16 alkalom, amikor a színészek utálták jelmezüket

A kritikusok és eladások szerint Batman és Robin, amiben George Clooney alakította Batmant, nem volt túl nagy siker. Clooney bevallotta, hogy mennyire kínos volt számára a szűk jelmez, amire mellbimbókat is terveztek. “Hát, nem voltam feldobva a jelmez kinézetétől” – írta egy Reddit posztban. “Gondolom Batman állandóan fázott.” Lehet, hogy a csalódást okozó jelmez miatt lett a film totális katasztrófa, bár valószínű sok más dolog is közrejátszott.

11) Oscar Isaac alig tudott mozogni Apokalipszis páncéljában.

16 alkalom, amikor a színészek utálták jelmezüket

Oscar Isaac teljesen felismerhetetlen volt Apokalipszist játszva az “X-Men: Apocalypse” című filmben. Jelmeze nem csak szörnyen nehéz volt, de a rengeteg protézis és smink, amit viselnie kellett még nehezebbé tette a színész feladatát. Isaac egy interjú alatt megosztotta, hogy a forgatás egyik legfrusztrálóbb pillanatai azok voltak, amikor azonnal le kellett hűtenie magát. A jelenetek között egy légkondival ellátott sátorba ment, hogy visszatérjen normális mentális kondíciója. “Gyorsan leforgattam egy jelenetet, majd a sátorba siettem, próbáltam mélyeket lélegezni és nem kiborulni, hiszen még a fülembe folyó izzadságot sem tudtam letörölni a smink és jelmez miatt. Nem volt egyszerű,” – mondta.

12) Michelle Pfeiffer majdnem megfulladt Macskanő maszkjában.

16 alkalom, amikor a színészek utálták jelmezüket

A Batman Visszatér című film stílusát tekintve sokban különbözött az eredetei, 80-as évekbeli változatoktól. Macskanő, akit Michelle Pfeiffer alakított, fényes fekete bőrkosztümében igazán vagánnyá tette a filmet. Habár ő kétségtelenül gyönyörűen festett jelmezében, számára nem volt a legkellemesebb élmény viselni azt. Évekkel később bevallotta, hogy ez volt számára valaha hordott legkényelmetlenebb viselete. Olyan szűk volt, hogy egy csapat embernek kellett segítenie bepúderezni, majd belebújtatni, végül pedig vákuumcsomagolással ráilleszteni a kosztümöt. Viszont a legtöbb kényelmetlenséget így is a fojtogató maszk okozta.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·