FILMEZZUNK.HU
A legjobb bűnügyi filmek

25 bűnügyi film, amit mindenképpen látnod kell

10248

20. Mennyei teremtmények (Heavenly Creatures, 1994)

Pauline és Juliet egy új-zélandi kisvárosban élnek. Az iskolában barátkoznak össze, a köztük lévő társadalmi különbség ellenére. Juliet angol és jól szituált, Pauline rosszul öltözött és szülei mindennapos gondjai lehúzzák nagyra törő álmait. Ketten együtt elhatározzák, hogy izgalmas regényeket írnak, de közben egyre mélyebbre merülnek a képzelet világába.

Mennyei teremtmények (Heavenly Creatures, 1994)

19. Isten haragja (Frailty, 2002)

A történet szerint egy nap egy férfi megy be a rendőrségre azzal az állítással, hogy tudja ki az az “Isten keze” néven elhíresült sorozatgyilkos, aki évek óta rettegésben tartja a környéket: Nem más, mint az ő testvére… Ezután pedig részletesen beszámol, hogyan kényszerítette apja már gyerekkora óta őt és a testvérét, hogy segédkezzenek neki.

Isten haragja (Frailty, 2002)

18. Erőszakik (In Bruges, 2008)

A két profi bérgyilkos, Ray és Ken egy időre fel kell, hogy függessze  munkáját, mivel bonyodalmakba keveredtek legutóbbi megbízásuk során. Főnökük Belgiumba, Bruges városába küldi őket. Míg Ken át tudja magát adni a flamand kisváros hangulatának, addig Ray lélekben még a véres események helyszínén marad. Amíg főnökük utasítását várják, hogy visszatérhessenek Londonba, számos különc emberekkel találkoznak, megismernek például egy törpe színészt, aki épp Európában forgat, barátságot kötnek holland prostikkal, Rayre pedig mély benyomást tesz egy Chloe nevű rejtélyes lány.

Colin Farrell

17. A tökéletlenek (Suicide Kings, 1997)

Az alvilág pápájaként ismert Charles Bennett nem az a fajta ember, akivel érdemes összerúgni a port. Mégis három rámenős kölyök elkábítja, és szabályosan elrabolja. Amikor Charles magához tér, egy székhez kötözve találja magát, a kezén lévő kötésből pedig csöpög a vér, ugyanis a fiúk megszabadították a maffiafőnököt gyűrűjétől, és az ujjtól, amin azt hordta. Amennyiben Bennett nem hajlandó alvilági kapcsolatai révén visszaszerezni Lisát, aki szintén ember- rablóknak esett áldozatul, akkor sorra kerülnek amputálásra a nagyfőnök egyéb testrészei is.

A tökéletlenek (Suicide Kings, 1997)

16. A próféta (Un prophete, 2009)

Malik El Djebena-t hat év börtönbüntetésre ítélik. Amikor a 19 éves, írni és olvasni nem tudó fiatalember a börtönbe érkezik, elesettebbnek és kiszolgáltatottabbnak tűnik, mint a többi elítélt. A korzikai maffia feje, aki a börtönt is uralja, kisebb feladatok elvégzésével bízza meg, tanítani kezdi, és a bizalmasává fogadja. Ám Malik bátor és gyorsan tanul, önálló terveket sző.

A próféta (Un prophete, 2009)

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·