FILMEZZUNK.HU
A legjobb bűnügyi filmek

25 bűnügyi film, amit mindenképpen látnod kell

10251

15. A belső ember (Inside Man, 2006)

A rejtélyes Dalton kiagyalja a tökéletes bankrablás tervét, és merész akciója során több tucat embert ejt túszul az épületben. Frazier, a kőkemény nyomozó kapja a feladatot, hogy tárgyaljon a zseniális bűnözővel. Ahogy a veszedelmes macska-egér játék kezd kibontakozni, Frazier gyanút fog, hogy ebben az ügyben talán nem minden az, aminek látszik. Ráadásul felbukkan a színen a felsőbb érdekeket képviselő Madaline, aki kiszámíthatatlanságával még tovább bonyolítja az amúgy is robbanásveszélyes helyzetet.

A belső ember (Inside Man, 2006)

14. Kettős kockázat (Double Jeopardy, 1999)

Amikor a férje meggyilkolásáért ártatlanul elítélt Libbyt feltételesen szabadlábra helyezik, úgy dönt, most aztán tényleg végez vele, s visszaszerzi a kisfiát. A bökkenő az, hogy a Libby mellé rendelt mogorva és megkeseredett nevelőtiszt, Travis ezt érthető módon nem veszi túl jó néven.

Kettős kockázat (Double Jeopardy, 1999)

13. Hosszú nagypéntek (The Long Good Friday, 1981)

Harold Shand elérte karrierjének csúcsát, London jelentős része a kezében van: kaszinók, éttermek, klubok és kocsmák. Most pedig egy hatalmas terven dolgozik, azonban egy pénteken végig kell néznie, ahogy a felépített birodalma összedől. Ezen a napon New Yorkból két vendége érkezik, akik a tuti üzlet megkötése előtt alaposan utána néznek Shand dolgainak. Eközben reggel Shand kollégáját megkéselik, autóját felrobbantják, sofőrje szörnyethal, de erről az amerikaiak nem tudhatnak. Azonban a tragikus események tovább folytatódnak…

Hosszú nagypéntek (The Long Good Friday, 1981)

12. A Zodiákus (Zodiac, 2007)

San Franciscóban egy őrült, de zseniális sorozatgyilkos szedi az áldozatait. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, a lakosság körében pedig lassan eluralkodik a pánik: a gyilkosságok között látszólag nincs összefüggés. A gyilkos pedig játékba kezd a rendőrséggel és az újságokkal, rejtélyes, kódolt üzenetekben kommunikálva. Paul Avery (Robert Downey Jr.) újságíró és Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) rajzoló bíznak abban, hogy képesek megfejteni az üzeneteket, és elkapni a Zodiákus névre keresztelt arctalan pszichopatát.

Zodiákus (Zodiac, 2007)

11. Szimpla ügy (A Simple Plan, 1998)

Két testvér (Hank, Jacob) és barátjuk, Lou több mint négy millió dollárt talál egy lezuhant repülőgép belsejében. Elhatározzák, hogy megtartják a pénzt. Egyetlen dolguk, hogy titokban tartsák az esetet, míg a repülő ügyében folyó nyomozást le nem zárják. Ezt azonban sokkal könnyebb volt elhatározni, mint megtartani. Hármójuk barátsága immáron a múlté, csak egy valami létezik: a barátságukat megbontó pénz. Mikor egy FBI-ügynök érkezik a városba, a feszültség a végletekig fokozódik, amely végül gyilkossághoz vezet…

Szimpla ügy (A Simple Plan, 1998)

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·