FILMEZZUNK.HU
A legjobb bűnügyi filmek

25 bűnügyi film, amit mindenképpen látnod kell

10249

10. Rendes fickók (The Nice Guys, 2016)

1970-ben járunk, Los Angelesben. Úgy látszik egymástól függetlenül két bűnügy is történik egyszerre: eltűnik egy nő, illetve egy felnőtt iparban dolgozó színésznő látszólag öngyilkosságot követ el. Jackson Healy a magánnyomozóval, Holland March-csal közösen próbálják meg feltárni az igazságot. A nyomozás során életveszélybe kerülnek, hiszen egy magas szintű összeesküvés bontakozik ki a szemük előtt, a szálak elvezetnek egy sikeres bérgyilkosig, illetve érintik a legfelsőbb bíró személyét is.

Rendes fickók (The Nice Guys, 2016)

9. A kulcsfigura (The Lookout, 2007)

Chris ifjú jéghokijátékos, aki egy autóbaleset következtében agykárosodást szenved, és innentől kezdve mindent elfelejt, amit nem ír fel azonnal magának. Sérülése miatt takarítóként dolgozik egy bankban, amíg rá nem talál régi ismerőse, Gary, aki rá akarja beszélni, hogy segítsen neki kirabolni a bankot.

A kulcsfigura (The Lookout, 2007)

8. A máltai sólyom (The Maltese Falcon, 1941)

Sam Spade (Humphrey Bogart) a néhai Miles Archer magánnyomozó társa. Archert (Jerome Cowan) nemrégiben gyilkolták meg, miközben épp egy jelentéktelennek tűnő szobor után nyomozott. A rendőrség rémálommá változtatja Spade életét. A férfi úgy dönt, hogy maga deríti ki, hogy ki volt a tettes. Alighogy nyomozásba kezd, három különböző ügyfél is azért keresi fel, hogy megtalálja nekik ugyan azt a szobrot, ami után Archer is nyomozott, a titokzatos Máltai Sólymot.

A máltai sólyom (The Maltese Falcon, 1941)

7. Alvilági játékok (Lucky Number Slevin, 2006)

Slevin egy félreértésnek köszönhetően kerül egy maffiaháború kellők közepébe, amelyet örülhet, ha élve megúsz. Ha mindez nem lenne elég, egy elszánt nyomozó és egy még elszántabb bérgyilkos is elhatározta, hogy lekapcsolja őt amilyen gyorsan és hatékonyan lehet…

Alvilági játékok (2006)

6. A lé meg a Lola (Lola rennt, 1998)

Lola (Franka Potente) és Manni (Moritz Bleibtreu) kapcsolata nem éppen szokványos. Manni pénzbehajtóként dolgozik, legújabb feladata, hogy leszállítson 100.000 márkát, de a metrón berezel a rendőröktől, és a szatyor pénzt a szerelvényen hagyva elszelel. Kétségbeesve hívja fel Lolát, aki azonnal a segítségére siet.

A lé meg a Lola (Lola rennt, 1998)

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·