FILMEZZUNK.HU
A legjobb bűnügyi filmek

25 bűnügyi film, amit mindenképpen látnod kell

10252

5. Mr. Brooks (2007)

Mr. Brooks (Kevin Costner) élete látszólag semmi kivetnivalót nem hagy maga után, az üzletben sikeres, emellett boldog családapa. A felszín alatt azonban szörnyű titok lapul, Brooks valójában egy sorozatgyilkos. Már két éve, hogy leállt, de nem bírja elfojtani gyilkos ösztöneit, és megöl egy szeretkező párt. Azonban van egy szemtanú, aki le is fényképezte gyilkolás közben. Nemsokára fel is keresi Mr. Brooksot, hogy megzsarolja, de nem pénzt akar, ehelyett egy egészen elképesztő kéréssel áll elő. Miközben Mr. Brooks a zsarolójával bajlódik, Tracy Atwood (Demi Moore), az ügyes nyomozó már a nyomában liheg.

Mr. Brooks (2007)

4. TOrta (Layer Cake, 2005)

Mr. X. a sikeres londoni drog díler visszavonulni készül, hogy lábrázós, lazázós, új életbe kezdjen. De még megkérik egy utolsó szívességre: két millió font értékű, első osztályú Ecstasy szállítmány eladását kell lebonyolítania. Mr. X. balszerencséjére kiderül, hogy az anyagot egy szerbiai drogbárótól lopták, aki garantáltan golyót röpít a fejébe, ha eladja az árut. Ugyanezzel a csúfos véggel fenyegeti a londoni alvilág feje, ha nem ad túl a drogon. Kész kutyaszorító. A lecke fel van adva, és ha Mr. X meg akarja oldja a helyzetet, nem veszítheti el a fejét – semmilyen értelemben.

TOrta (Layer Cake, 2005)

3. A vád tanúja (Witness for the Prosecution, 1957)

Sir Wilfried Robarts, a híres ügyvéd hosszas betegeskedés után újra munkához lát. Elsőként Leonard Vole ügyét vállalja el. A férfit azzal vádolják, hogy megölte a barátnőjét. A per során felesége is Vole ellen tanúskodik; azt állítja, hogy a tett elkövetése időpontjában férje nem volt otthon. Már minden a vádlott ellen szól, amikor egyszer csak felbukkan egy ismeretlen asszony. Szerinte Vole felesége hazudott.

A vád tanúja (Witness for the Prosecution, 1957)

2. Leon, a profi (Léon, 1994)

Leon, a magányos bérgyilkos New Yorkban él. A szomszédjában lakó családot egy rendőrségi akció során lemészárolják, csak a 12 éves Mathilda marad életben. Leon megszánja a lányt és magához veszi. Idővel szinte elválaszthatatlanok lesznek, és a szenvtelen bérgyilkos úgy gondoskodik Mathildáról, mintha a saját lánya lenne. A rendőrség nagyszabású kommandós-akció keretében készül megostromolni Leon lakását, aki akár élete árán is védelmezi a lányt…

Leon, a profi (Léon, 1994)

1. Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can, 2002)

Frank W. Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként, és egy nagy légitársaság másodpilótájaként – és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A szélhámosság nagymestere emellett briliáns csekkhamisító is volt, szakértelme több millió dollárt hozott neki a konyhára. Carl Hanratty FBI ügynök legfontosabb küldetésének tartotta, hogy elkapja Franket, és a törvény színe elé vigye, de Frank mindig egy lépéssel előtte járt, és a hajsza folytatására kényszerítette…

Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can, 2002)

Harvey Weinstein szándékosan szúrt ki annak idején Robin Williamsszel

Természetesen összeállításunk szubjektív, így lehet kifelejtettük kedvenc bűnügyi filmedet. Szerinted melyek a legjobb bűnügyi filmek filmtörténetünkben? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Filmezzünk.hu Facebook oldalán!

(Történetek forrása ITT és ITT)

//spencer//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·