FILMEZZUNK.HU
Audrey Hepburn érdekességek

25 elképesztő tény a bámulatos Audrey Hepburn-ről

11436

Audrey Hepburn érdekességek

Az elegancia az egyetlen szépség, amely soha nem fakul.” – állítja Audrey Hepburn. Az Oscar-díjas színésznőt a mai napig az igazi női elegancia megtestesítőjeként emlegetik, természetesen a divatikon Coco Chanel mellett. Emberi kiállása, színészi kvalitásai, filmjei és karitatív tevékenységei a 20. század egyik jelképévé tették. Íme néhány dolog az életéből, amit nagy valószínűség szerint még nem hallottak a kedves Olvasók.

Audrey Hepburn érdekességek

1. Audrey Kathleen van Heemstra Ruston néven született Belgiumban, Joseph Victor Anthony Ruston és Ella van Heemstra bárónő gyermekeként. Édesapja, később anyai nagymamája után Hepburn-Rustonra módosította a nevét.

2. Élete egyik legtraumatikusabb élménye volt, amikor édesapja lemondott a családjáról.

3. Az 1940-es hollandiai német megszállás következtében az édesanyja, lánya angolosan hangzó nevét „Edda van Heemstra”-ra változtatta.

4. 1945-ben, a háború után, Audrey Amszterdamba költözött, és balettet tanult Sonia Gaskellnél.

5. 1946-ban egy barátjától ajándékba kapta Anna Frank naplóját, amiben – úgy érezte – a saját gyermekkora elevenedik meg. Ő is ugyanúgy 10 éves volt, amikor elkezdődött a háború, ugyanazok a dolgok foglalkoztatták, látta az utcákon a halált, a félelmet, azt olvasta, amit akkor érzett, és ami azóta benne élt.

6. Mivel alig volt pénzük, és édesanyja nehezen tudta eltartani, Audrey is próbált pénzt szerezni, hogy fizetni tudják szerény albérletüket. Tánckari balerina volt a színpadon, musicalekben kapott táncos szerepeket, emellett modellkedett is, valamint kisebb szerepeket játszott néhány filmben.

7. Első főszerepe Amerikában Ann hercegnő volt a Római vakációban Gregory Peck oldalán. A filmért megkapta a legjobb női főszerepért járó Oscar-díjat. A szelíd, kislányos, ám minden mozdulatában előkelő származását idéző stílusával sikerült belopnia magát a közönség szívébe.

25 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál Audrey Hepburn-ről

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·