FILMEZZUNK.HU
Audrey Hepburn érdekességek

25 elképesztő tény a bámulatos Audrey Hepburn-ről

11475

14. Csipkerózsika (1959) testét Audrey Hepburnről mintázták.

15. Audrey Hepburn az Egy apáca története című film forgatására magával vitte Mr. Famous nevű yorkshire terrierjét. Ezzel kapcsolatban akad egy kis gond: Belga-Kongóban a külföldről behozott kisállatokat karanténba zárják, így a Warner Brothers heteket töltött azzal, hogy megszerezze a kiskutya számára a különböző oltásokat és engedélyeket.

16. Audrey Hepburn először nem akarta elvállalni a szerepet az Álom luxuskivitelben (1961) című alkotásban, így a producernek, Martin Jurrow-nak és a rendezőnek, Blake Edwards-nak kellett rábeszélnie őt. Azt mondták neki, hogy nem örömlányt keresnek, hanem egy kissé félnótás romantikust, egy vérbeli álmodozót.

Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany, 1961/

17. Hepburn az Álom luxuskivitelben látott alakítàsàért 750.000 dollár fizetséget kapott, ami abban az időben óriási pénz volt.

18. Az 1965-ös Oscar-díjátadó külön érdekessége, hogy Audrey Hepburn a filmbéli (My Fair Lady) partnerének Rex Harrisonnak adta át a díjat, a Legjobb férfi főszereplő kategóriában. Mikor Harrison átvette a díjat, azt mondta, hogy “a díjat meg kellene osztani kettőjük között. Legmélyebb hódolatom a két leggyönyörűbb hölgynek” (Hepburnre és Andrews-ra utalva).

19. Audrey Hepburn a My Fair Lady-ben hallott dalait nem a színésznő énekelte, a saját legnagyobb bánatára. Az énekes Marnie Nixon volt, aki olyan színésznőknek kölcsönözte énekhangját, mint Deborah Kerr-nek és Natalie Wood-nak a West Side Story-ban.

A legjobb musical filmek

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·