FILMEZZUNK.HU
Audrey Hepburn érdekességek

25 elképesztő tény a bámulatos Audrey Hepburn-ről

11477

20. Ahhoz, hogy Hepburn hitelesen alakíthassa Eliza Doolittle-t nemcsak táncórákat vett, hanem az alsóbb osztálybeli kelet-londoniak akcentusát tanulmányozva a dél-kaliforniai egyetem fonetikaprofesszorától, Peter Ladefoged-től vett nyelvórákat. Ezt az akcentust egyébként úgy is szokták nevezni, hogy “cockney”.

21. Az És mindenki nevetett (1981) című produkció volt az első és utolsó film, amelyben Audrey Hepburn idősebbik fia, Sean Ferrer szerepelt. Egy José nevű, latin-amerikai dzsigolót játszott.

22. Az Örökké (1989) volt Audrey Hepburn utolsó filmszerepe. Steven Spielberg Hap szerepét eredetileg Sean Connerynek szánta, aki nem fogata el, így végül úgy döntött, Hap nem férfi, hanem nő lesz, így kapta meg a szerepet Hepburn. Audrey 1 millió dollárt kapott ezért a szerepért, amit egy az egyben az UNICEF-nek adományozott.

Örökké (1989)

23. 1988-ban az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának (UNICEF) jószolgálati nagykövete lett

24. 2006-ban a brit „New Woman“ magazin olvasói a világ legszebb nőjének választották.

25. Karrierjét és önmagát így jellemezte: „A színészet nem hasonlítható össze a kerékpározással. Néhány évi szünet után nem megy az embernek csak úgy, automatikusan. Olyan filmsztár vagyok, aki azzal tűnik ki, hogy a logika törvényei szerint sohasem lehetett volna belőle filmsztár. Pályafutásom egyetlen pillanatában sem volt meg bennem az ehhez szükséges tapasztalat. Igaz viszont, hogy sohasem állítottam: meg is tudom csinálni, amit rám bíztak.”

Sikerült leszoknia az alkoholról – Heather Locklear kezd újra formába lendülni

(Érdekességek forrása)

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·