FILMEZZUNK.HU
Liam Neeson legjobb filmjei

Liam Neeson 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látni kell

47860

6. Fehér pokol (The Grey, 2011)

Az alaszkai hegyekben lezuhan egy repülőgép fedélzetén egy olajfinomító dolgozóival. A nyolc túlélőnek nem csak a dermesztő hideggel, de egy farkasfalkával is szembe kell néznie.

A fehér pokol (The Grey, 2012) - Liam Neeson

Tudtad, hogy…?

Liam Neeson bevallása szerint a forgatások alkalmával -40°C-ig is lecsökkent a hőmérséklet. A filmben látható viharok valódiak voltak, a készítők semmilyen CGI trükköt nem alkalmaztak.

5. Nyomorultak (Les Miserables, 1998)

Jean Valjean (Liam Neeson) húszévi kényszermunka után kiszabadul. Büntetését élelemlopásért kapta. Éjjelre befogadja egy püspök, akitől ellopja ezüst gyertyatartóit. Valjeant elfogják, de a püspök nem emeltet vádat ellene, hanem odaadja neki az ezüsttárgyakat. A gesztus mély nyomot hagy benne. Letelepedik egy kisvárosban, ahol idővel az egyik legbefolyásosabb üzletember és polgármester lesz. Múltja mégis kísérti: egyik volt őre lesz a helyi rendőrkapitány.

A nyomorultak (Les Misérables)

Tudtad, hogy…?

A nyomorultak (eredeti cím: Les Misérables) Bille August 1998-ban bemutatott történelmi romantikus drámája. A forgatókönyvet Victor Hugo azonos című című regénye alapján Rafael Yglesias írta. A szülinapos színész mellett feltűnik még a filmvásznon Geoffrey Rush, Claire Danes és Uma Thurman is.

4. Némaság (Silence, 2016)

A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvão Ferreirát (Liam Neeson), akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét. Az ifjú jezsuita, Sebastião Rodrigues (Andrew Garfield) és társa, Francisco Garrpe (Adam Driver) a szamurájok kegyetlen és egzotikus világával találja szemben magát, ahol egészen más szabályok érvényesek, mint a keresztény Európában. Rodriguest megrendítik a látottak, háborgó lelke válaszokat követel Istentől. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt Ferreirával, olyan megpróbáltatásokban lesz része, amely nem csak sziklaszilárdnak vélt hitét, de az életét is veszélybe sodorja.

Némaság (Silence, 2016)

Tudtad, hogy…?

Még ma is csak a japánok alig 1%-a katolikus, így még inkább érthető az ellenkezés a vallással szemben. Martin Scorsese 1988 óta szeretné megfilmesíteni a regényt, azonban mindig volt valami, amely miatt késleltette a végső változatot. Ez Martin Scorsese és Liam Neeson második közös filmje, melyben Neeson egy lelkészt alakít. Az első A New York bandái volt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·