FILMEZZUNK.HU
10 film, ami bizonyítja, hogy senki sincs biztonságban

10 film, ami bizonyítja, hogy senki sincs biztonságban

22915

6. Én, a robot (I, Robot, 2004)

Egy olyan időben, amikor az emberformájú robotok már a mindennapjaink részei, Del Spooner, a chicagói rendőrség detektívje robotfóbiában szenved. Amikor a U.S. Robotics gyár egy alkalmazottja gyanús körülmények között meghal, Del Spooner kapja meg az ügyet. Az elkövető egy robot, ami hihetetlennek tűnik, hiszen a három robotikai alaptörvénynek ez ellentmond (a gép nem árthat embernek, engedelmeskedik a parancsnak, ügyel a saját épségére).  Ha beigazolódik, hogy egy robot a gyilkos, bármikor elindulhat a láncreakció, hogy a gépek vegyék át a hatalmat a Földön…

Én, a robot (2004)

5. Hátsó ablak (Rear Window, 1954)

A híres sajtófotós, Jeff (James Stewart) törött bal lába miatt a négy fal közé szorult. Azzal próbálja elűzni unalmát, hogy a szomszédait figyeli szobájának hátsó ablakából. Figyelmét egyre jobban leköti a Thornwald házaspár. Lars Thornwald (Raymond Burr) gyanúsan kezd viselkedni, állandó ápolásra szoruló felesége pedig egyik napról a másikra eltűnik. A férfi nem tud szabadulni a gondolattól, hogy Lars megölte a feleségét, és éjjel nappal figyeli őt, hátha le tudja buktatni. A megfigyelésbe bevonja csinos szomszédját, Lisát is (Grace Kelly), aki egyre inkább kezd beleszeretni a megszállott Jeffbe.

Hátsó ablak (Rear Window, 1954)

4. A Snowden fájlok (Snowden, 2016)

Edward Snowden a hazáját akarta szolgálni. Egészségi állapota katonai karrierjének hamar véget vet, ám informatikusként helyet kap a titkosszolgálatnál. Itt aztán megdöbbentő felfedezést tesz: az amerikai kormány a világon bárkit képes megfigyelni, telefonokat hallgat le, e-maileket olvas el, még a laptopunk kameráin keresztül is képes megfigyelni saját otthonunkban. Snowden, aki szentül hisz a szabadságban és az Amerikai Egyesült Államokban, válaszút elé kerül: vagy ő is asszisztál a kormány illegálisnak vélt és etikátlan cselekedeteihez, vagy nyilvánosságra hozza mindazt, amit megtudott és menekülni kényszerül.

A Snowden fájlok (Snowden, 2016)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·