FILMEZZUNK.HU
Sylvester Stallone 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Sylvester Stallone 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

71253

Sylvester Stallone legjobb filmjei

Michael Sylvester Gardenzio Stallone 1946. július 6-án született New Yorkban, azaz a napokban ünnepli születésének a 77. évfordulóját. Édesapja Gioia del Colle-ban született, Olaszországban, és még gyermek volt, amikor a család kivándorolt Amerikába. Édesanyja félig orosz zsidó, félig francia származású. 1976-ban elérkezett az ő ideje, amikor a Rocky című filmjével világsikert aratott és örökre beírta a nevét a filmtörténelembe. Alábbi cikkünkben Sylvester Stallone tíz, általunk legjobban szeretett filmjét mutatjuk be néhány sorban.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Sylvester Stallone produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Függő játszma (Cliffhanger, 1993)

Gabriel „Gabe” Walker (Sylvester Stallone) gyakorlott sziklamászó és életmentő, aki menyasszonyával éli békés életét. Minden egy csapásra megváltozik, amikor egyik barátja egy közös mászás során életét veszti. A férfi magát okolja, s éppen ez miatt mászni sem képes többé. Hogy felejteni tudjon, magányra és időre van szüksége. Nyolc hónappal később Gabe visszatér, hogy újra találkozzon szerelmével, ám váratlanul hívást kapnak, miután egy személyszállító gép lezuhan a Sziklás-hegységben. Walker vonakodva, de elvállalja a küldetést. A helyszínen kiderül, hogy a repülőgépen terroristák utaztak…

Függő játszma (Cliffhanger, 1993)

Tudtad, hogy…?

A filmben látható minden idők legdrágább levegőben végrehajtott kaszkadőri mutatványa, Simon Crane ugyanis egy millió dollárért vállalta a szenzációs repülőgépes jelenetet.

9. Menekülés a győzelembe (Victory, 1981)

A focibolond Steiner hadnagy híres játékosokat fedez fel a különböző nemzetiségű, szövetséges foglyok között, ezért futballmérkőzést szervez a náci katonák és a rabok között. Úgy gondolja, a felhajtás tetszeni fog a megszállt Párizs lakóinak, az edzések pedig lekötik a foglyokat. Ám a büntetőtábor lakói a francia ellenállókkal összefogva szökésre akarják felhasználni a focimeccs keltette felbolydulást.

Menekülés a győzelembe (Victory, 1981)

Tudtad, hogy…?

Sylvester Stallone nagyon nem volt jó focista, ezért a forgatások közti szünetekben az angol világbajnok kapus Gordon Banks edzette.

8. Tango és Cash (Tango & Cash, 1989)

Tango és Cash két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Az őrült főnök fantasztikus tervet eszel ki félreállításukra: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra: ha összefognak.

Tango és Cash (1989, Tango & Cash)

Tudtad, hogy…?

A filmben levő harci autó egy átépített Chevy K-2500 Silverado, amit a stáb minden tagja szeretett volna használni a forgatás alatt. De mivel csak egy példány volt belőle, így senkinek, még a két főszereplőnek se engedték.

7. A pusztító (Demolition Man, 1993)

A világon 2032-ben béke és nyugalom uralkodik, senki nem bánt senkit, még a rendőröknek sem kell soha erőszakos megoldásokhoz folyamodniuk. Ezért is kelt éktelen zűrzavart, mikor a huszadik század sötét és erőszakos múltjából itt maradt bűnöző, a fagyasztásból frissen felolvasztott Simon Phoenix (Wesley Snipes) elszabadul, és terrorizálni kezdi a lakosságot. A rendőrség úgy dönt, a múltból jött fenyegetésre csak a múltból érkezhet válasz, ezért szabadon engedik Phoenix legveszélyesebb ellenségét, a rendőr John Spartant (Sylvester Stallone), akit a maga korában csak úgy ismertek, “a pusztító ember”.

A pusztító (Demolition Man, 1993)

Tudtad, hogy…?

Sylvester Stallone azt szerette volna, ha Phoenix szerepét Jackie Chan játssza, de ő visszautasította, mivel az ázsiai közönség nem kedveli, ha egy szokásosan hősöket játszó színész egyszerre gonosz lesz.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·