FILMEZZUNK.HU
22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

8858

(7) Az utolsó angol úriember (2012)

A minisorozat az Edward-korabeli Anglia végnapjaiban játszódik, amely átadja helyét az első világháború jelentette káosznak és őrületnek. Ekkor veszi feleségül a konzervatív arisztokrata Christopher Tietjens a társasági életért rajongó, gyönyörű és terhes Sylviát. Kapcsolatukat beárnyékolja, hogy a gyermek nem biztos, hogy az övé. A férfi ennek ellenére kész kitartani a hűtlen asszonya mellett. A sors azonban közbeszól. Egy nap találkozik Valentine Wannoppal, a bájos és félelmet nem ismerő fiatal szüfrazsettel.

22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

(8) A hobbit: Váratlan utazás (2012)

Több évtizeddel A Gyűrűk Ura történései előtt a nyugalmas életet élő Zsákos Bilbót (Martin Freeman) egy izgalmakkal teli kalandra hívja szürke Gandalf (Ian McKellen). A cél, hogy visszaszerezzék az elveszett Törp királyságot, tizenhárom törp és azok legendás vezetője, Tölgypajzsos Torin (Richard Armitage) segítségével. Azonban Ereborban él a félelmetes sárkány, Smaug, akitől nem lesz egyszerű megszabadulniuk. A küldetés során számtalan vezsély fenyegeti őket, útjukat óriáspókok, orkok, koboldok és mágusok szegélyezik. Mielőtt azonban a Magányos hegy felé vehetnék az utat, előbb ki kell menekülniük a kobold alagutakból. Bilbó itt találkozik egy fura szerzettel, aki örökre megváltoztatja életét.

22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

(9) Sötétségben – Star Trek (2013)

Amikor az Enterprise legénységét hazahívják, kiderül, hogy egy a szervezeten belülről jövő megállíthatatlan erő felrobbantotta a flottát, és mindent, amit a flotta képviselt, és ezzel a világunkat válságba sodorta. Kirk kapitánynak személyes elszámolnivalója is van, elindítja az embervadászatot a háborús zónába, hogy elkapja az embert, aki maga egy tömegpusztító fegyver. Miközben hőseinket beszippantja az élet és halál világméretű sakkjátszmája, szerelmek kerülnek veszélybe, barátságok szakadnak szét, és áldozatokat kell hozni az egyetlen családért, ami Kirknek maradt, azaz a legénységért.

22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

(10) 12 év rabszolgaság (2013)

Northup 1841-ben, az amerikai polgárháborút megelőző időszakban az északi New York virágzó városában elismert hegedűművészként éli hétköznapjait családjával, míg egy nap tőrbe csalják, elkábítják, és eladják rabszolgának. Helyzete egyre kilátástalanabbá válik, mikor egy szadista déli ültetvényeshez kerül, Edwin Eppshez (Michael Fassbender), aki rabszolgáin kénye kedve szerint tesz erőszakot, akár a végsőkig korbácsolva, kínozva őket. Northup embertelen körülmények között több száz társával együtt az életben maradásért küzd, miközben megpróbálja megőrizni méltóságát Epps könyörtelen, beteges világban. Solomon 12 évig tartó kegyetlen odüsszeiája alatt nem adja fel a harcot: újra szabad akar lenni. És mikor a sors összehozza őt a kanadai szabadelvű áccsal (Brad Pitt) felcsillan benne újra a remény.

Benedict Cumberbatch 12 év rabszolgaság

(11) A WikiLeaks-botrány (2013)

Julian Assange (Benedict Cumberbatch) és a barátja Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) gondolnak egy nagyot, és létrehoznak egy olyan oldalt, ahol bárki, név nélkül publikálhat bizalmas adatokat a kormányról, ezzel az állami korrupcióra irányítva a figyelmet. A két férfi azonban olyan diplomáciai vihart okoz, ami a munkakapcsolatukat és a barátságukat is veszélyezteti, különösen, amikor az amerikai titkosszolgálat féltve őrzött dokumentumait is megszerezik.

(11) A WikiLeaks-botrány (2013)

(12) A hobbit: Smaug pusztasága (2013)

Miután Bilbó, Gandalf, valamint a Thorin vezette törpök kijutnak a Ködhegység alagutaiból, tovább folytatják útjukat Erebor felé. Míg Gandalf leválik a csapatról, a többiek a Bakacsinerdőben a pókok és a tündérek fogságába esnek. Bilbóra hárul a feladat, hogy kiszabadítsa újdonsült barátait. Egyre kevesebb idejük marad, hogy elérjék a magányos hegyet, melybe már a bejutás is nem várt nehézségek elé állítja őket.

22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·