FILMEZZUNK.HU
TOP15 - Elgondolkodtató filmek

A 15 legjobb film, melytől garantáltan megáll az eszed

2578

11. A forrás (The Fountain, 2006)

Ebben az elgondolkodtató filmben játszódó három történet egymástól 500 évnyire játszódik. Az első a XVI. században, amikor Tomas Verde (Hugh Jackman) kapitány spanyol katonákat és papokat vezet a maják ősi dzsungelének mélyére egy templomhoz, hogy megtaláljanak valami misztikus “dolgot”. 2500-ba ugorva ismét Verde-del találkozunk, aki ezúttal egy még veszélyesebb és még titokzatosabb útra vállalkozik. Űrhajóján különleges és egyben értékes szállítmány van, amelynek óriási ereje a maja dzsungelhez és egy elveszett szerelemhez kapcsolódik. A két, ezerévnyi távolságban játszódó történet közben “beugrunk” a jelenbe, ahol Tom Verde sebész, és egy orvosi csoport tagjaként rákkutatással foglalkozik. Főnöke tudja, hogy Tom zseniális tudós, és gyakran a logikát is mellőző feltevései helyesnek bizonyulnak. Ugyanakkor a férfi felesége rákban szenved, és kettejük élete várakozással valamint hazugsággal telik. Várnak az elkerülhetetlen halálra, és úgy tesznek, mintha még lenne remény.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

10. Truman Show (The Truman Show, 1998)

Truman (Jim Carrey), a világszerte nézett Truman Show című tévéműsorból, bár erről semmit sem tud. Születésekor beültették egy díszletvárosba, s azóta élete minden pillanata kamerák előtt folyik, a körülötte megforduló emberek egytől egyig színészek. Harmincévesen ébred rá az igazságra, és csupán egyetlen vágya van: meg akar szökni.

Truman Show (The Truman Show, 1998)

9. Memento (2000)

Leonard Shelby (Guy Pearce) első ránézésre jól menő üzletembernek látszik. Drága öltönyöket visel, gyönyörű Jaguárt vezet, mégis olcsó motelszobákban lakik, és csak készpénzzel fizet. Életét egyetlen cél vezérli: megtalálni azt, aki megölte és megerőszakolta feleségét, és bosszút állni annak haláláért. Leonard egy furcsa és gyógyíthatatlan betegségben szenved. Egyrészt amnézia, bár a múlt egyes jeleneteit fel tudja idézni, másrészt viszont, ami talán még ennél is rosszabb, képtelen új emlékeket megtartani. Nem tudja mi történt vele 15 perccel azelőtt, hol van és hogy merre tart. Egyetlen egy dologban biztos csupán, hogy bosszút akar állni. Betegsége azonban különösen nehézzé teszi feladata végrehajtását. Apró jelek segítségével próbálja múltját összerakni és megtartani jelenét. Polaroid képekkel dokumentálja minden lépését, névjegykártyák, dokumentumok, tetoválások segítségével próbálja összerakosgatni élete, és a brutális gyilkosság darabkáit. Helyzetéből adódóan kénytelen másokra hagyatkozni, annak ellenére, hogy képtelen megítélni azok reakcióit és motivációit.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

8. Eredet (Inception, 2010)

Ebben az elgondolkodtató filmben két ifjú és ambiciózus építész együtt dolgozik, s nem csak kollégák, hanem a legjobb barátok is, ám kapcsolatukra némi árnyék vetül. A vállalatnál kifejlesztettek egy olyan technológiát, amely segítségével be lehet lépni az álmokba, és bizonyos emberek fejéből így információhoz lehet jutni. Amikor Cobb (Leonardo DiCaprio) él ezzel a lehetőséggel, a dolgok egyre bonyolultabbakká válnak…

Eredet 2010

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·