FILMEZZUNK.HU
10 fergeteges vígjáték Steve Martin-tól, amit feltétlen látnod kell

10 fergeteges vígjáték Steve Martin-tól, amit feltétlen látnod kell

25444

Steve Martin legjobb filmjei

Steve Martin eleinte íróként dolgozott még a ’60-as években, amellyel hatalmas sikereket aratott. A nagy sikereket látva országos turnéra indult, és rengeteg embert nyűgözött le poénjaival. Első két lemezéért Grammy-díjat kapott. Ezek után azonban színészetre váltott, ahol szintúgy halmozta a sikereket. Alábbi összeállításunkban az ő legjobb filmjeivel ismerkedhettek meg egy picit bővebben.

Természetesen a lista szubjektív, így hiányozhat a Te kedvenced. Hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon várjuk, hogy szerintetek melyik a legjobb Steve Martin alkotás!

10. Roxanne (1987)

Charlie (Steve Martin), a kisvárosi tűzoltó beleszeret Roxanne-ba (Daryl Hannah), aki a nyári hónapokra költözött a városba, hogy a csillagokat tanulmányozza. A férfi intelligens, szellemes és érzékeny, de nem bízik abban, hogy egy nő szeretni tudja, a sors ugyanis hatalmas orral áldotta meg. Charlie barátja, Chris (Rick Rossovich) pont az ellenkezője, azonban hiába ellenállhatatlan a külseje, a nők társaságában nem mer megszólalni. Mindkét férfi mély érzelmeket táplál a nő iránt, akit sikerül is elvarázsolni Chris külsejével, ám Charlie szellemével.

Roxanne (1987)

9. Egyszerűen bonyolult (It’s Complicated, 2009)

Jane három felnőtt gyerek anyja és egy jól menő pékség és étterem tulajdonosa Santa Barbarában. Egy tíz éves válás után baráti a viszonya az ex-férjével, az ügyvéd Jake-kel. Ám amikor Jane és Jake elutaznak a fiuk diplomaosztójára, a helyzet elkezd bonyolódni. Egy ártatlan közös étkezés elképzelhetetlen fordulatot vesz – affér lesz belőle. És mivel Jake-nek már van egy új felesége, a sokkal fiatalabb Agness, így most Jane lesz a másik nő. Ebbe a már amúgy is zűrös románcba csöppen bele az építész Adam, aki maga is a saját válásából próbál kigyógyulni. Beleszeret Jane-be, de hamar ráeszmél, hogy egy szerelmi háromszögbe került.

Egyszerűen bonyolult (It's Complicated, 2009)

8. Fergeteges forgatás (Bowfinger, 1999)

Bobby Bowfinger (Steve Martin) hullámvölgyben vergődő hollywoodi producer. Végre talál egy olyan forgatókönyvet, amiért minden követ megmozgat. Lenne rá pénz, egy feltétellel: mindenképpen szerepelnie kell benne Kit Ramsey-nak (Eddie Murphy), az aktuális sztárnak. Kit azonban nemet mond az ajánlatra. Márpedig filmnek lennie kell! – adja ki a jelszót Bobby, és a sztár nélkül is el akarja kezdeni a forgatást. Tökéletes dublőrt talál a címszerepre, Jiffet (Eddie Murphy), aki kiköpött hasonlít a szupersztárra, lévén annak kicsit ütődöttebb öccse. Bobby összeszed egy főleg illegális bevándorlókból álló csapatot és megkezdi a szedett-vedett forgatást.

Fergeteges forgatás (Bowfinger, 1999)

7. Mindenem a tied (All of Me, 1984)

A szépreményű ifjú ügyvéd nehezen viseli el gazdag, béna kliense szeszélyes ötleteit. A legutolsó kívánsága még az eddigieknél is hajmeresztőbb: halála után a nyomorék, beteges lány lelke a lovász szép és egészséges lányába költözzön át, aki a vagyonát is örökli természetesen, hogy új testében is a megszokott anyagi jólét vegye körül. De sajnos a lélekátvitellel megbízott guru ügyetlenkedése miatt a dolog csak félig sikerül. A női lélek Roger testébe költözik, akinek férfiúi életét igencsak megkeseríti az a tény, hogy testének jobb fele egy kiállhatatlan nőszemély akaratának engedelmeskedik…

Mindenem a tied (All of Me, 1984)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·