FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 40. születésnapját Andrew Garfield – Íme 8 meglepő érdekesség a színészről

Most ünnepli 40. születésnapját Andrew Garfield – Íme 8 meglepő érdekesség a színészről

11627

Andrew Garfield érdekességek

Andrew Garfield Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt angol-amerikai színész. Ismertséget a Ne engedj el című film főszerepe hozott számára. 2010-ben komoly szerepet játszott a Facebook történetét feldolgozó The Social Network című produkcióban. 2012-ben ő alakította Peter Parkert a Pókember-filmek feldolgozásában, A csodálatos Pókemberben, ami a világhírnevet is meghozta számára. A tavalyelőtti évben A fegyvertelen katona című mozival bizonyította, hogy a jövőben még komolyabban oda kell rá figyelni. A tehetséges színész a napokban ünnepli 40. születésnapját, melynek alkalmából itt az idő egy picit jobban megismerni vele a kedves Olvasóknak.

Andrew Garfield

1) Édesapja zsidó, és noha szekuláris nevelést kapott, a színész is zsidónak vallja magát. Apai nagyszülei zsidó bevándorlók leszármazottai, akik Közép- és Kelet-Európából (Lengyelország, Oroszország és Románia) költöztek Londonba. A család eredeti neve „Garfinkel” volt.

2) Szülei egy lakberendezési/belsőépítészeti vállalkozást vezettek; édesanyja most segédtanár egy óvodában, édesapja pedig vezető edzője a Guildford-i Úszó Klubnak. 

7 érdekesség, amit talán még nem tudtál Andrew Garfield-ról

3) Fiatal korában úszó és tornász volt. Eredetileg az üzleti hivatásban szeretett volna munkálkodni, ám tizenhat éves korában elkezdett érdeklődni a színészet iránt. A Londoni Egyetem dráma szakán diplomázott 2004-ben, majd további színésztanfolyamra járt, és ifjúsági színházban fejlesztette tovább magát.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · ·