FILMEZZUNK.HU
10 Matt Damon film, amit mindenképpen látnod kell

10 Matt Damon film, amit mindenképpen látnod kell

30768

3. Bourne-filmek

Egy olasz halászhajó legénysége eszméletlen férfit ment ki a Földközi-tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában levő golyókon, valamint a csípőjébe ültetett svájci bankszámlán kívül semmije sincs. Nem tudja ki ő, és honnan jött, idővel azonban felfedezi, hogy jártas az önvédelemben és a harcművészetekben, több nyelven beszél, és minden helyzetben már előre megkeresi a lehetséges menekülési útvonalakat. Borune hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában. A zürichi széf tartalma azonban még jobban összezavarja: útlevelek, bankjegykötegek, automata pisztoly és egy név: Jason Bourne, és mellette egy párizsi cím. A férfi életére fegyveresek törnek, menekülés közben felajánl egy német lánynak, Marie-nak 10.000 dollárt, ha elviszi autójával Párizsba. Ez az utazás visszavonhatatlanul megváltoztatja mindkettőjük életét.

A Bourne-rejtély (The Bourne Identity, 2002)

Tudtad, hogy…?

… Bourne szerepére Brad Pitt, Matthew McConaughey, Sylvester Stallone és Russell Crowe is esélyesek voltak?

2. Mentőexpedíció (The Martian, 2015)

Egy botanikus űrhajóst, Mark Watney-t halottnak hiszik társai, miután egy heves viharban nyomát vesztették. Watney túlélte a vihart, mely után egyedül találta magát egy idegen bolygón. Szerény ellátmánya nem tart ki sokáig, így csak a találékonyságára számíthat, ha üzenetet akar küldeni a Földre. Több millió kilométerrel arrébb a NASA és a nemzetközi tudósok csapata azon dolgozik, hogy hazahozzák a ’marsit’, miközben Watney társai egy lehetetlennek tűnő mentőakciót dolgoznak ki. Négy év múlva érkezik meg a bolygóra a felmentősereg, ám tartózkodási helyétől 3200 km-rel távolabb, így Watney útra kel, hogy éljen a hazatérés utolsó lehetőségével.

Mentőexpedíció - the martian

Tudtad, hogy…?

… Matt Damon elsősorban azért mondott igent a filmre, mert kíváncsi volt, hogy milyen érzés, amikor csak egyedül van a kamerák előtt, nincsenek színésztársak, nincsen interakció?

1. Good Will Hunting (1997)

Will Hunting (Matt Damon) Dél-Boston munkásnegyedében él. Keményen dolgozik, amikor éppen nem valamelyik bárban iszik vagy nem kerül valami bajba. Soha nem tanult egyetemen, de fotografikus memóriájának közsönhetően megoldhatatlannak tűnő matematikai feladatokat old meg. Egy újabb kocsmai verekedés után azonban nem tud kibújni a büntetés alól, az egyetlen ember, aki ebben a nehéz helyzetben segíthet neki, Sean McGuire (Robin Williams) pszichológus.

Good Will Hunting (1997)

Tudtad, hogy…?

… a forgatókönyvet Matt Damon és Ben Affleck 5 évig írták, amiért végül ki is érdemelték az Oscar-díjat?

Angelina Jolie-nak esze ágában sem volt gyereket vállalni – Ezért gondolta meg magát!

Neked is van kedvenc Matt Damon filmed? Ha igen, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·