FILMEZZUNK.HU
Sally Field 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Sally Field 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

8454

6. Acélmagnóliák (1989)

A hat kisvárosi barátnő élete olyan, mint bármely más amerikai kisvárosi háziasszonyé. Ők annyival különbek, hogy komolyan veszik barátságukat, és felelősséget éreznek egymás iránt. Az összetartás különösen akkor válik fontossá, mikor egyikük élete tragikus fordulatot vesz.

Acélmagnóliák (1989)

Egy kis érdekesség a filmről:

A készítők azt gondolták, hogy senki nem hinnél el Sally Field-ről, hogy egy 22 éves lány édesanyja, amikor Field elárulta, hogy a valóságban a fia majdnem 22 éves.

5. Hely a szívemben (1984)

A nagy világgazdasági válság utáni években, 1935-ben játszódik a történet a szegénység sújtotta Texasban. Spalding seriffet agyonlövi egy bandita, felesége, Edna magára marad két gyermekükkel. A banki jelzálogkölcsön végítéletként lebeg felettük. Edna nem lát más kiutat, mint befogadni egy fekete munkanélkülit, Moze-t, aki élelemért és szállásért cserébe gyapotot termel birtokukon. A hitelező bankár a család nyakára ereszti vak testvérét, Mr. Will-t, hogy ott éljen velük és minden változásról beszámoljon. Egy tornádó megtépázza az ültetvényt és a házat, de Edna és Moze meg tudja menteni a farmot a pusztulástól. A helyi fajgyûlölõk szervezete nem nézi jó szemmel a fekete ember sikeres beépülését a családba, és provokálják a balhét. Eljön az első termés aratásának ideje. Sok minden eldõlhet, egy egész életre…

Hely a szívemben (1984)

Egy kis érdekesség a filmről:

Annak ellenére, hogy már évekkel korábban is találkoztak, Ed Harris és Amy Madigan azután házasodtak össze, hogy együtt dolgoztak ebben a filmben.

4. Forrest Gump (1994)

“Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál”, állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny karjaiban?

Forrest Gump (1994)

Egy kis érdekesség a filmről:

Miután Tom Hanks kezébe vette a film forgatókönyvét, másfél óra olvasás után igent mondott a felkérésre. Egyedüli feltétele az volt csupán, hogy a történelmi események a valós kronológiát kövessék. Ezenkívül Forrest déli kiejtésén is finomítani szeretett volna, ám a rendező, Robert Zemeckis meggyőzte őt az akcentus fontosságáról, melyet a film alapjául szolgáló könyv is kihangsúlyoz. A kiejtést végül a fiatal Forrestet alakító Michael Conner Humphreystől vette át.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·