FILMEZZUNK.HU
Sally Field 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Sally Field 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

8451

3. Norma Rae (1979)

Norma Rae elviselhetetlen munkakörülménynek között dolgozik egy textilgyárban. Felkeresi a szakszerevezet vezetőjét, és együtt megpróbálják egyesíteni egy érdekcsoportba a gyár dolgozóit.

Norma Rae (1979)

Egy kis érdekesség a filmről:

Sally Field és Beau Bridges úgy készültek fel a szerepeikre, hogy egy gyárban vállaltak munkát.

2. Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van (1993)

Daniel Hillard (Robin Williams) csapnivaló családapa, legalábbis felesége szerint, aki válni szeretne, és férjétől még a gyerekeik láthatási jogát is sajnálja. Ám amire Daniel férfiként nem volt alkalmas, arra idős nőnek maszkírozva tökéletes: megszületik Mrs. Doubtfire alakja, aki saját családjához kerül felvigyázónőnek. Daniel egyre jobban érzi magát a szerepben, ami ráadásul jól is áll neki, a családja is kezdi megszeretni, a probléma csak az, hogy ez az idill egy csalásra épül. Mrs. Doubtfire szerepe pedig kezd Daniel fejére nőni.

Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van (Mrs. Doubtfire, 1993)

Egy kis érdekesség a filmről:

Sally Field a forgatás alatt egyszer véletlenül cappucino bajuszt szerzett kávézás közben. A rendezőnek annyira tetszett a jelenet, hogy beletették a filmbe is.

1. Lányom nélkül soha (1991)

1984-ben Betty Mahmoody férje elvitte feleségét és lányát Iránba, hogy együtt legyen a család. Előtte megesküszik feleségének, hogy nem lesz semmi bántódásuk, ha úgy döntenek, bármikor nyugodtan visszatérhetnek Amerikába. Hazudott. Az asszony eget-földet megmozgat, hogy kiszabadulhasson a szigorú iszlám törvények szerint élő család rabságából.

Lányom nélkül soha /Not Without My Daughter, 1991/

Egy kis érdekesség a filmről:

Betty Mahmudi világraszóló sikerkönyve, a Lányom nélkül soha több mint negyven országban, többtízmillió olvasót avatott be Betty és lánya, Mahtab szívszorító történetébe.

+1) Testvérek (Sorozat – 2006)

A drámasorozat középpontjában egy több gyermekes család áll. A család gerince és biztos pontja az apa, akinek születésnapjára az egész család összegyűlt. A férfi azonban meghal. Ezt követően apró repedések kezdenek megjelenni a gyerekek életében: ki a házasságában, munkájában vagy éppen az identitásában bizonytalanodik el.

Testvérek (Sorozat - 2006)

Egy kis érdekesség a sorozatról:

Tom Skerritt és Sally Field korábban házastársakat alakítottak az Acélmagnóliák (1989) című filmben.

Többé már nem minősül gyerektartalomnak a Dumbó és a Pán Péter?

(Történetek és érdekességek forrása)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·