FILMEZZUNK.HU
Átok ült a Lee családon? Bruce Lee és fia, Brandon Lee élete is tragikus véget ért

Átok ült a Lee családon? Bruce Lee és fia, Brandon Lee élete is tragikus véget ért

2901

Átok ült a Lee családon? Bruce Lee és fia, Brandon Lee élete is tragikus véget ért

Tragikusan korán és máig tisztázatlan körülmények között halt meg a Lee család két oszlopos tagja, Bruce és Brandon. A Sárkánynak becézett harcművészből lett színész, Bruce Lee (32) ugyan Kaliforniában látta meg a napvilágot 1940-ben, első színészi sikereit Hongkongban érte el. Amerikában eleinte inkább a kungfu-iskolái miatt lett ismert. 25 éves korában lett apa, de ugyanebben az évben egy súlyos tragédia is érte a családot, meghalt Bruce édesapja, tisztázatlan körülmények között. A család barátaiban ekkor merült fel először, hogy a Lee családdal valami nem stimmel. Ezt a teóriát csak erősítette a harcművész 1973. július 20-án bekövetkezett halála.

10 híres színész, akiktől túl korán kellett búcsút vennünk

Bruce Lee

1973-ban, A Sárkány közbelép című film forgatásának utószinkronja alatt többször elájult, kórházba kellett vinni. Nem sokkal ezután úgy összeveszett a film rendezőjével, hogy állítólag még egy kés is előkerült a vita hevében. Halála előtt pár nappal pedig azt mondta a nővérének, tudja, hogy már nem él sokáig, de ne aggódjon, nem lesznek anyagi gondjai. Ez mind eléggé furcsa momentum abból az évből, amelyben végül távozott az élők sorából – áll több, Bruce Lee halálával foglalkozó internetes oldalon. A hivatalos verzió szerint aznap erős fejfájásra panaszkodott, amiért bevett egy fájdalomcsillapítót. Elaludt, és többé nem ébredt fel. Hogy a lelket és testet megterhelő életmód végzett-e vele,

20 fotó a múltból, amely a hírességek életét mutatja be egy váratlan szemszögből

Bruce és Linda Lee a gyermekeikkel, Brandon és Shannon, a hatvanas évek végén

A legendás apa fiát 1992ben választották ki Eric Draven szerepére egy híres képregény, A holló filmes átdolgozásában. Eric egy élőhalott rockzenész, aki megbosszulja saját és menyasszonya meggyilkolását. Hiába volt ez Brandon életének addigi legnagyobb lehetősége, úgy tűnt, ez a forgatás el van átkozva. A munkálatok Észak-Karolinában, Wilmingtonban kezdődtek 1993. február 1-jén, de már rögtön az első napon egy súlyos balesettel kellett megbirkóznia a stábnak. Egy asztalos égett meg, amikor az egyik emelő beakadt egy magasfeszültségű vezetékbe.

Átok ült a Lee családon? Bruce Lee és Brandon Lee élete is tragikus véget ért

Egymás mellett nyugszik a hongkongi temetőben Bruce Lee és fia, Brandon

Másfél hónap múlva egy komoly vihar csapott le a csapatra, majd egy másik stábtag szenvedett súlyos autóbalesetet, később pedig egy kaszkadőr sérült meg. Ezek után csak idő kérdése volt, hogy bekövetkezzen a valódi tragédia. Brandonnak A holló forgatása alatt egy jelenetben be kellett sétálnia a lakásába, és ott Michael Massee színésznek, aki az egyik negatív karaktert alakította, rá kellett lőnie. A pisztolyba tisztázatlan körülmények között vaktöltény helyett éles töltény került. Ez a lövés okozta a színész halálát. Ám azt a mai napig nem tudni, hogy vajon valakinek a keze készakarva benne volt-e abban, hogy a töltényeket kicseréljék. A pletyka szerint erre a kérdésre a válasz igen, a Lee családnak ugyanis évtizedes harcai voltak egy kínai üzletemberrel.

Matthew McConaughey mindenkit helyretett Hollywoodban a kereszténységgel kapcsolatban

(Via Blikk.hu)


Article Tags: · ·