FILMEZZUNK.HU
Gyermekkorunk 8 kedvenc mesefilmje, amit sosem fogunk megunni

Gyermekkorunk 8 kedvenc mesefilmje, amit sosem fogunk megunni

7120

Gyermekkorunk kedvenc mesefilmjei

Nosztalgiáztunk az este és ihletet kaptunk ennek a kedves cikknek a megírásához. Felidéztük, milyenek voltak a felhőtlen, teher mentes évek amikor este, a fürdés, vacsi után a szüleink megengedték, hogy elkezdjünk egy mesét. Mi megvártuk míg ők bealudtak rajta és végignéztük a filmet. Emlékeztek még arra miket néztetek amikor gyerekek voltatok? Nekünk ezek gyermekkorunk kedvenc mesefilmjei, olvassátok szeretettel:

8. Susi és Tekergő (1955)

Ez az aranyos történet egy kis spániel lányról szól, aki átéli, milyen egyedül lenni, majd hirtelen osztozni egy csecsemővel gazdái figyelmében. Ez ösztönzi arra, hogy új dolgokat cselekedjen. Sok barátot szerez, mind emellett spontán és színesebb egyéniséggé válik a film végére.

Susi és tekergő

7. 101 kiskutya (1961)

Színes, vidám hangulatú mesefilm. Örök pöttyös klasszikus. A történet egy fiatal házaspár kutyáit mutatja be, akik sok kiskutyának adnak életet. Vígan élik hétköznapjaikat, mint egy nagycsalád. De egyszer csak jön egy nő, a híres Szörnyella de Frász és felborul az idilli állapot. A végén azonban a család és a szeretet győz, a gonosz rosszakaróval szemben.

101 kiskutya /101 Dalmatians, 1961/

6. A dzsungel könyve (1967)

A félelmetes és nagy sötét dzsungel feltárja titkát előttünk. A folyton zsongó erdő, a bolygónk szíve, telis tele van kalandokkal és leíratlan történetekkel, melyeket ez a mese megpróbál magába foglalni. Nagyon izgalmas, szó szerint egész estés. Felnőttként is ugyan úgy leköti az embert, mint amikor gyermekkorunk időszakát éltük.

A dzsungel könyve 2 (The Jungle Book 2)

5. Egérmese (1986)

Életem első igazi meséje volt. Több részből áll, mondhatni trilógia. Testvéreimmel, unokatesóimmal alig vártuk hogy a nagymamánknál leülhessünk és elkezdődjön a film. Tele van játékos elemekkel és fülbemászó dalokkal. Egy kisegér kalandozásait mutatja be. Lévén, hogy amerikai alkotóktól származik, tele van amerikai szimbólumokkal. Indiánok, szabadság szobor, stb. Hat éves korosztálytól már simán érthető és nézhető minden eleme.

Egérmese (1986, An American Tail)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·