FILMEZZUNK.HU
A legjobb filmek a 90-es évekből

10 film a 90-es évekből, amiket sosem fogunk megunni

18031

3. Oscar (1991)

Angelo Provolone (Sylvester Stallone) ismert és megbecsült tagja az alvilágnak. Alkohol-csempészésből igen szép vagyonra tett szert, gyönyörű házzal és csodaszép feleséggel büszkélkedhet. Egy napon haldokló apja megesketi fiát, hogy felhagy a törvényszegéssel, a bűnözéssel és jó útra tér. Csakhogy a bűnös élet nem akar szakítani vele. Sőt, minden összeesküszik ellene: felbukkan egy lány, aki Angelót apjaként tünteti fel. Megjelenik az érzékeny lelkű nyelvészprofesszor, dr. Poole, aki a nap végén, mint vőlegény távozik. A szexis szobalány a felfordulás közepén kilép, ám nem a megfelelő kofferral távozik.

Oscar (1991)

Tudtad, hogy…?

… a címszerepet alakító Jim Mulholland első és egyben utolsó filmszerepe volt Oscar?

2. Terminátor 2. – Az ítélet napja (Terminator 2: Judgment Day, 1991)

1997. augusztus 29-én a Skynet kirobbantotta a III. Világháborút, amely 3 milliárd áldozatot követelt. A túlélőknek azonban a gépek ellen is meg kell küzdeniük. A Skynet egy új, fejlettebb Terminátort küld a múltba, hogy megölje az emberek vezérét, a tinédzser John Conort. Csakhogy az emberek is visszaküldik saját, átprogramozott Terminátorukat (Arnold Schwarzeneggert): a bolygó jövője a két gép összecsapásán múlik.

Érdekességek a Terminátor 2. - Az ítélet napja című filmről

Tudtad, hogy…?

… annak ellenére, hogy az Akadémia 1991-ben még csak elvétve jutalmazta a Terminátor-féle látványfilmeket, az Ítélet napja összesen négy szobrocskát zsebelt be? A legjobb hang, legjobb hangvágás, legjobb smink és speciális effektusok kategóriákban jutalmazták.

1. Bad Boys – Mire jók a rossz fiúk? (Bad Boys, 1995)

Mike Lowrey (Will Smith) és Marcus Burnett (Martin Lawrence) nagyon különböző személyiségek, míg Mike a felvágós szépfiú, Marcus a nagydumás családapa. Nem pusztán barátok, de munkatársaik is, ugyanis együtt dolgoznak a Miami rendőrség kábítószeres osztályán. A rendőrség raktárából valakik ellopnak 100 millió dollárnyi heroint. Az egyik rabló, az egykori zsaru, Eddie Domingez már másnap elkezdi szórni a pénzt, arra viszont nem számít, hogy a luxus prosti, Max, Mike jó barátja, aki értesíti a nyomozót. Sajnos későn érkeznek a helyszínre, a morcos gengszterek mindenkit megöltek, egyedül a mosdóba menekült lányt, Julie-t nem tudták elkapni, aki csak Mike Lowrey-val hajlandó beszélni.

Bad Boys 1995

Tudtad, hogy…?

… Mike Lowrey szerepét eredetileg Arsenio Hallnak szánták? De amikor Michael Bay elcsípett egy részt a Kaliforniába jöttem (1990) című amerikai vígjáték sorozatból, azonnal Will Smith mellett döntött.

Már 64 éves a Tövismadarak lázadó színésznője! Mare Winningham így néz ki napjainkban

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·