FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 65. születésnapját Sean Bean – Íme a nagyszerű színész 14 legjobb filmje

Most ünnepli 65. születésnapját Sean Bean – Íme a nagyszerű színész 14 legjobb filmje

6916

6. Országúti ámokfutó (2007)

Grace (Sophia Bush) és Jim (Zachary Knighton) egy kellemesnek ígérkező autós túrára indul, hogy együtt töltsék az iskolai szünetet. Ám kirándulásuk hamar rémálommá válik, amikor az új-mexikói sivatagban összetalálkoznak John Ryderrel (Sean Bean), az országúti ámokfutóval. A férfiról rövidesen kiderül, hogy maga az ember bőrbe bújt ördög, aki nem ismer kíméletet: lemészárol egy családot, megöli a rendőröket. Grace-nek és Jimnek nincs kitől segítséget remélnie a velük macska-egér játékot játszó gyilkossal szemben.

Sean Bean 14 legütősebb filmje, amit vétek lenne kihagyni

7. Percy Jackson és az olimposziak – Villámtolvaj (2010)

A tizenkét éves Percy Jackson vásott kölyök, a tanárok réme. Egy furcsa idegen rábeszéli az anyját, hogy küldje a fiút egy speciális nyári táborba – ami valójában nem más, mint a félistenek titkos központja: itt képezik ki a görög istenek halandókkal nemzett, különleges képességekkel megáldott gyermekeit. Percy itt tudja meg, hogy a tenger istenének, Poszeidónnak az eltitkolt fia. A srác persze belekeveredik az istenek háborújába, és rá vár a feladat, hogy visszaszerezze a főisten, Zeusz ellopott villámát, amit Hádész, az alvilág ura rejteget.

Sean Bean 14 legütősebb filmje, amit vétek lenne kihagyni

8. Trónok harca (2011) sorozat

Westeros királyság északi határát hatalmas jeges fal választja el az örök tél birodalmától. Lord Eddard “Ned” Stark az északi birodalom, Deres (Winterfell) ura és az északi nemesek vezére, az ő ősei építették a Falat, amelyet az Éjjeli Őrség véd. Amikor Robert király tanácsadója és Ned mentora, Jon Arryn meghal, Robert Baratheon a barátját, Nedet kéri fel, hogy lépjen a helyébe. Eközben a régi uralkodóház, a Targaryenek utolsó leszármazottja, Viserys azt tervezi, hogy visszaszerzi a trónt. Szövetséget köt a nomád dothraki harcosokkal, és vezérüknek, Khal Drogónak adja a húga, Daenerys kezét. Baratheon király és a felesége, a Lannister-házbeli Cersei királyné Deresbe utazik. Velük tart a Lannister família több tagja: a királyné ikertestvére, Jaime, a másik testvére, a törpe Tyrion, illetve a királyné tizenkét éves fia, a trón örököse, Joffrey. Ned nem utasíthatja vissza öreg királya és barátja kérését, így a birodalom fővárosába készül. Mindeközben Havas Jon elhatározza, hogy északra utazik a Fekete Kastélyba, hogy csatlakozzon az Éjjeli Őrséghez, ahová a kíváncsi Tyrion is elkíséri. De az ifjú Bran sötét titokra bukkan, ami nem várt következményekkel jár…

Sean Bean 14 legütősebb filmje, amit vétek lenne kihagyni

9. Missing – Elrabolva (2012)

Férje tragikus halála óta Beccának (Ashley Judd) egyetlen fia, Michael jelenti a világot. Amikor a fiú visszautasíthatatlan ösztöndíjat nyer a varázslatos Rómába, Becca nem tarthatja vissza féltett gyermekét, engedi elutazni. Aggodalmai azonban beigazolódnak, mikor Michaelnek nyoma vész. A volt elit CIA-ügynök anya nem ül otthon karba tett kézzel, hanem nyomozni kezd. Régi sebeket feltépve, ügynöki képességeit a végletekig kihasználva, lehetetlent nem is merve indul fia keresésére. Bárki álljon a fiú eltűnése hátterében, hamarosan rá fog jönni: egy anyával nem lehet packázni!

Sean Bean 14 legütősebb filmje, amit vétek lenne kihagyni

10. Jupiter felemelkedése (2015)

Jupiter Jones (Mila Kunis) éjszaka született, és a jelek az mutatták, kivételesen nagy jövő áll előtte. Ám ez a jövő nem akar megérkezni: a lány hiába álmodozik, csupán vécéket takaríthat. Ám váratlanul megjelenik Caine (Channing Tatum), és mindent megváltoztat. A genetikailag átalakított exszuperkatona egyetlen okból jött a Földre, hogy magával vigye Jupitert, akinek genetikus kódja földönkívüli örökséget rejt. A jóslat talán igaz volt. Talán valóra is válik. Ám a világ kibillent egyensúlyát helyreállítani szinte lehetetlen feladat még a kiválasztottnak is.

Sean Bean 14 legütősebb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·