FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 65. születésnapját Sean Bean – Íme a nagyszerű színész 14 legjobb filmje

Most ünnepli 65. születésnapját Sean Bean – Íme a nagyszerű színész 14 legjobb filmje

6834

Sean Bean legjobb filmjei

Sean Bean 1959. április 17-én született angol színész, 3 gyermek édesapja. Emmy- és BAFTA-díjas angol színész. Eddig több, mint 30 éves pályafutása alatt nagyon sok mérföldkőnek számító alkotásokban szerepelt, ezekből gyűjtöttünk össze Nektek 14-et kronológiai sorrendben:

1) Férfias játékok (1992)

Jack Ryan fél életét azzal töltötte, hogy terrorakciókat elemzett, titkosszolgálatok lépéséit figyelte. A CIA után most nyugodtabb életre vágyik. Családjával angliai nyaralásra indul, ahol szemtanúja lesz egy terrorista támadásnak. Jackben feléled a régi reflex és közbelép. A tűzharcban megöli az egyik terroristát, ezzel veszélybe sodorja önmaga és családja biztonságát. Jack egyetlen lehetősége: visszatér a CIA-hoz, hogy figyelemmel kísérhesse ellenségei minden lépését.

Sean Bean 14 legütősebb filmje, amit vétek lenne kihagyni

2) James Bond: Aranyszem (1995)

Lehet, hogy James Bondot eddig szinte csupa zöldfülűvel hozta össze a sors, ám mostani ellenfelét tényleg kemény fából faragták. Ez a mindenre elszánt bandita az orosz alvilággal is összeszűri a levet, csak hogy megkaparinthasson egy hétpecsétes titokként kezelt katonai helikoptert, majd megszerezze a legféltettebb és legveszélyesebb szovjet űrfegyvert is, az Aranyszemet. Ilyen arzenállal akár az egész nyugati civilizációt le lehet söpörni a föld színéről. És a 007-es ügynök éppen ezt akarja megakadályozni.

Sean Bean 14 legütősebb filmje, amit vétek lenne kihagyni

3. Ne szólj száj! (2001)

Dr. Nathan Conrad (Michael Douglas), a neves gyermekpszichiáter élete tökéletes. Sikeres, gazdag és gyönyörű feleségével (Famke Janssen) neveli egyetlen kislányukat. Amikor egy katatón, önmagába forduló, hirtelen dühkitörései miatt magánzárkába zárt 18 éves lány, Elisabeth (Brittany Murphy) kezelésével bízzák meg, nem tulajdonít túl nagy jelentőséget az esetnek. Nem sejti, hogy angyali kinézetű, agyongyötört paciense megváltoztatja az életét. Az első kezelés éjszakáján a pszichiáter lányát elrabolják. Az emberrablók, akik rejtélyes módon Conrad minden lépéséről tudnak, 12 óra múlva kivégzik a lányt. Egyetlen feltétellel engedik szabadon, ha a túszuk apja szótlan kezeltjétől, Elisabeth-től megtud egy hatjegyű számot, ami mindennél fontosabb a végsőkig elszánt bűnözőknek.

Sean Bean 14 legütősebb filmje, amit vétek lenne kihagyni

4. A Gyűrűk Ura – trilógia (2001-2003)

Frodó (Elijah Wood), az ifjú hobbit egy gyűrűt kap Bilbótól, amiről kiderül, hogy az Egy Gyűrű, mellyel a Sötétség Ura rabszolgasorba taszíthatja Középfölde népeit. Gandalf (Ian McKellen) Völgyzugolyba küldi Frodót, ahol a tündék legbölcsebb vezetője, Elrond dönt a gyűrű sorsáról. Nincs más lehetőség, a gyűrűt el kell pusztítani Mordorban, a Végzet-katlanban. A szabadnépek tanácsán megújul a Szövetség, és Gandalf vezetésével Frodó és társai, a dúnadán Aragorn (Viggo Mortensen), a tünde Legolas (Orlando Bloom), Gimli, a törp (John Rhys-Davies), és Boromir, az emberek képviseletében, nekivágnak a reménytelen küldetésnek. A jövő attól függ, hogyan alakul a szövetség sorsa.

Sean Bean 14 legütősebb filmje, amit vétek lenne kihagyni

5. A sziget (2005)

Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

Sean Bean 14 legütősebb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·