FILMEZZUNK.HU
Rossz fát tett a tűzre a Télapu - Tim Allennek két évet kellett ülnie kokainbirtoklás miatt

Rossz fát tett a tűzre a Télapu – Tim Allennek két évet kellett ülnie kokainbirtoklás miatt

2507

Rossz fát tett a tűzre a Télapu – Tim Allennek két évet kellett ülnie kokainbirtoklás miatt

25 évesen Tim Allen igazi rosszfiú volt. Gondoltad volna, hogy a színész két és fél évet ült börtönben kokainbirtoklásért? 20 évvel később újabb bejegyzés került erkölcsi bizonyítványába, ugyanis ittas vezetésért fülelték le. A főként a Télapu és a Toy Story filmsorozatoknak köszönhetően, hosszú éveken át ő volt az amerikai gyermekek kedvenc színésze. Természetesen a felnőttek között legalább ennyire népszerű, hiszen számtalan alkalommal lett a People magazin olvasóinak szavazata alapján az év legjobb színésze.

Tim Allen-t 1978-ban 2 év börtönre ítélték kokainbirtoklás miatt

Tim Allen 1953. június 13-án született a Colorado állambeli Denverben egy 10 gyermekes családban. Amikor Tim iskolába került, édesapja meghalt egy autóbalesetben, így édesanyja egyedül maradt mind a 10 gyermekkel. Két évvel később Tim édesanyja újraházasodott, hozzáment egykori gimnáziumi szerelméhez, akivel együtt nevelték fel a gyerekeket. Később elköltöztek Denverből Detroitba, ahol későn Tim a gimnáziumi éveit töltötte. Már ekkor nagy nevettetőnek számított, és végérvényesen lehorganyzott a komédiák mellett. Elsősorban nem színésznek készült, hanem sokkal inkább komikusnak. Egy michigani egyetemen televíziós producerként végzett és ezután egy reklámcégnél kezdett dolgozni. Esténként kisebb klubok színpadán lépett fel és neve egyre ismertebb lett a komikus szakmában. Aztán hirtelen megszakadt a karrierje. 1978-ban kábítószer-birtoklás miatt börtönbe került két évre.

Nehezen, de sikerült talpra állnia és újra dolgozni kezdett. Elhatározta, hogy a munkába temetkezik és egyenesbe hozza az életét. Természetesen ez nem ment egyik napról a másikra. Sokáig újfent klubokban, esti show műsorokban szerepelt, majd rövid kis jelenetek adott elő különböző kábeltévékben és reklámokban. Ezeken keresztül ismerte meg őt Amerika és így figyelt fel rá a Disney is.

1990-ben egy frissen induló televíziós sorozatnak, a Házi barkácsnak a főszerepét sikerült megkapnia, ami aztán a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb sorozata lett, Tim pedig Amerika szerte ünnepelt sztár. A sorozat 1999-ig bezárólag 8 évadot élt meg, és Tim 1995-ben Golden Globe-díjat kapott a címszereplő Tim “Ezermester” Taylor szerepéért. Népszerűségének köszönhetően szerepet kapott mozifilmekben is, amelyek közül a legnagyobb sikert az 1994-es Télapu hozta meg számára. Nem sokkal a film bemutatása után megjelent az első könyve is, (Don’t Stand Too Close to a Naked Manami) amely igazi sikerkönyv lett.

Egekben az IQ-ja – Lisa Kudrow a világ egyik legokosabb színésznője


Article Tags: · · · ·