FILMEZZUNK.HU

Filmajánló a hétvégére – 2017. január 14-15.

7163

Filmajánló – A hétvége 18 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 18 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Az ifjúság végrendelete (2014) – 01.14., Szombat 14:40, HBO

Vera Brittain (Alicia Vikander) első világháborús memoárja az első olyan könyv, ami nem a harcoló férfiakra, hanem az angol nőkre fókuszál, az ő szemszögükből mutatja be a háborút. 1914-ben Vera fiatal volt és szerelmes. A tizennyolc éves lány irodalmi babérokról álmodozott, és ösztöndíjat kapott az Oxfordi Egyetemre. A háború azonban közbeszólt, a bátyját és szerelmét elvitték a frontra. Vera ráébred, hogy képtelen ölbe tett kézzel otthon ülni, amikor szerettei a hazájukért harcolnak, jelentkezik önkéntes ápolónőnek.

Az ifjúság végrendelete (2014)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Filmajánló: Egy érzelmes dráma, ami minden komoly nőnek a figyelmébe ajánlunk!

Az ördög jobb és bal keze (1971) – 01.14., Szombat 18:55, TV2

Joe megérkezik a városkába, ahol seriffcsillagot viselő bátyjával éppen három elvetemült fickó kötözködik. A seriff nem örül különösebben az “ördög jobb keze” néven illetett öcskösnek, mert ismeri. Ahol ő eddig feltűnt, ott mindig történt valami. Most sincs másként, csattannak a pofonok, és a fivérek roppant tekintélyre tesznek szert…

Az ördög jobb és bal keze 1971

Korhatár: 12+
Stílus: western, vígjáték
Filmajánló: Ajánlónak talán két név leírásánál nem is kell több: Bud Spencer és Terence Hill

Négy karácsony (2008) – 01.14., Szombat 19:00, Cool Tv

A karácsony nem csak a szeretet ünnepe. A karácsony káoszt, totális felfordulást is jelent, elég csak az ünnepi bevásárlást, az ajándékok utáni hajszát vagy a kötelező rokonlátogatást említeni. Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) eddig ügyesen kivonta magát az ünnepi forgatagból, minden évben egy távoli, napos szigeten töltik a karácsonyt. Idén azonban pórul járnak, a ködös idő keresztülhúzza a számításukat, és otthon ragadnak. Mindez pedig azt jelenti, hogy az általuk olyannyira nem szeretett tortúrát ezúttal nem ússzák meg. Nem kevesebb, mint négy karácsony vár rájuk, hiszen mindketten elvált, majd újraházasodott szülők gyermekei.

Négy karácsony

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Ha máris hiányzik a karácsony hangulata, ezzel a filmmel még egy kicsit visszahozatod a szenteste feelingjét.

Csizmás, a kandúr (2011) – 01.14., Szombat 19:20, Mozi+

Csizmás, a kandúr, a Shrek univerzum egyik legkedveltebb karaktere mielőtt megismerkedett volna a híres ogréval, kincsvadászként kereste kenyerét. Aktuális kalandjában Csizmás a zseniális lángelme Humpty Dumpty és a magát minden helyzetben feltaláló macskalány, Kitty társaságában az aranytojást tojó tyúk nyomába erednek.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, vígjáték, kaland
Filmajánló: Nagyszerű esti program a gyerkőcöknek, míg a szülők elmennek otthonról.

Feltámadás (2016) – 01.14., Szombat 20:00, HBO

Clavius (Joseph Fiennes) egy erőskezű római hadvezér. Lucius (Tom Felton) az ő segédje. Kettejüknek jut az a feladat, hogy megfejtsék a rejtélyt, mi történt Jézussal a keresztre feszítését követő hetekben. Céljuk, hogy cáfolják azokat a pletykákat, miszerint feltámadott volna a Messiás, és megakadályozzanak egy felkelést Jeruzsálemben.

Korhatár: 12+
Stílus: akció, kaland, dráma, vallásos
Filmajánló: Ritka jó keresztény film Hollywoodból.

Ilyen az élet (2010) – 01.14., Szombat 20:40, Cool Tv

Holly Berenson (Katherine Heigl) egy feltörekvő vállalkozó, Eric Messer (Josh Duhamel) pedig egy ígéretes sportigazgató. Egy félresikerült első randit követően semmi közös nincs bennük, leszámítva Sophie-t, a keresztlányukat, és nem igazán kedvelik egymást. Amikor váratlanul Sophie-nak csak ők ketten maradnak, Holly és Eric kénytelenek félretenni egymás iránti ellenérzésüket, és meg kell találják a közös érdeklődési pontokat, amíg muszáj egy fedél alatt élniük.

Ilyen az élet (2010)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, dráma
Filmajánló: Sokat nevetős, néha sírós film, egy olyan estére, amelyet szeretnél színesebbé tenni.

U-571 (2000) – 01.14., Szombat 21:00, Paramount Channel

1942 áprilisában Hitler hadba állítja tengeralattjáróit az Egyesült Államok ellen. A legtöbb amerikai nem is sejti, hogy a szövetségesek mekkora veszteségeket szenvednek el végig a Keleti Parton. Az amerikai haditengerészet ugyanis képtelen feltörni a németek rádiós kódjait, szinte vakon küzdenek támadásaik ellen. Megszületik hát egy titkos bevetés terve: útnak indítanak egy tengeralattjárót, hogy német felségjel alatt foglaljon el egy sérült német tengeralattjárót, az U-571-et, és szerezze meg a kódok feltöréséhez szükséges dekódert.

U-571 (2000)

Korhatár: 16+
Stílus: háborús, akció, thriller
Filmajánló: Matthew McConaughey főszereplésével egy remek tengeralattjárós film.

Amerikai gengszter (2007) – 01.14., Szombat 22:10, Duna Tv

Frank Lucas a Harlem drogbárója volt. A hetvenes évek során a Vietnámból visszatérő katonák koporsójában csempészte be Amerikába a heroint, és “pályafutása” tetőpontján nyeresége elérte a napi 1 millió dollárt… A film Richie Roberts felügyelő harcát is bemutatja, aki hosszú munka és küzdelem után végül a törvény elé vezette a Superfly becenevű bűnözőt.

Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

Korhatár: 16+
Stílus: krimi, gengszter
Filmajánló: Denzel Washington a 21. század egyik, ha nem a legjobb gengszterfilmjében fő szerepel.

Éjjeli féreg (2014) – 01.14., Szombat 23:30, Viasat3

A munkanélküli Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) önjelölt, szabadúszó újságíróként elkezdi járni Los Angeles utcáit éjszakánként, ahol különféle bűnesetekről, balesetekről számol be és adja el a helyi, szenzációhajhász televíziós csatorna szerkesztőjének. Bármit megtesz annak érdekében, hogy elsőként érjen a helyszínekre és hamarosan egyre súlyosabb megszállottsággal végzi munkáját, ahogy elmerül a város sötét, alvilági életében.

Korhatár: 16+
Stílus: thriller
Filmajánló: Jake Gyllenhaal szerintünk Oscar érő alkotása.

Felvéve (2006) – 01.15., Vasárnap 11:55, Paramount Channel

A végzős Bartleby “B” Gaines (Justin Long) jó úton halad, hogy a nyolc felvételi levélből nyolc elutasítást gyűjtsön be. De legalább nincs egyedül. Bandájuk jó néhány tagja van hasonló egyetemi kilátások nélküli helyzetben. Nos… Akkor hogy is tesz szert olyan karrierre, amivel megörvendeztetheti a szüleit? Sima ügy! Nyit egy saját egyetemet!

Felvéve (2006)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Nem túl ismert, ám mégis kifejezetten szórakoztató vígjáték.

Táncoló talpak (2007) – 01.15., Vasárnap 13:40, Film+

A 2007-ben Oscar díjat és Golden Globe-ot is nyert mese szintén zenés alkotásnak készült. Története elmeséli a jégvidék lakóinak különös kalandját. A pingvinek mind nagy énekesek, főleg főhősünk, Topi anyja. Ám Topi valami egészen más felé vonzódik. A tánc az élete. Egy izgalmas kalandra hív hát a szteppes fekete-fehér kis srác a zord jégsapkák földjére.

Táncoló talpak 2007

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, családi
Filmajánló: Ha szereted a pingvineket, vagy szeretnéd egy kicsit lekötni gyermekeidet, akkor ez egy jó választás lehet.

Menekülés a győzelembe (1981) – 01.15., Vasárnap 15:25, RTL Klub

A németek 1943-ban szövetséges hadifoglyokat propagandacélzattal futballmeccsre kényszerítenek egy német csapat ellen. A foglyok a félidőben akarnak megszökni a francia ellenállók segítségével. De 1:4 a mérkőzés állása, ezért úgy döntenek, hogy végigjátsszák a meccset. 4:4-es döntetlen állásnál tudnak elmenekülni, amikor a közönség megrohamozza a játékteret.

Menekülés a győzelembe (Victory, 1981)

Korhatár: 12+
Stílus: sport, dráma
Filmajánló: Pelé, a brazil futball legenda, a labdarúgás történelmének egyik, ha nem a legkiemelkedőbb alakja (Puskás mellett), több filmben is szerepelt, de ebben nyújtotta a legemlékezetesebbet Sylvester Stallone mellett.

Salt ügynök (2010) – 01.15., Vasárnap 18:50, RTL Klub

Evelyn Salt CIA ügynököt egy kihallgatás során a vallatószobában az egyik bűnöző orosz kémnek nevezi. A hallottak következtében a CIA őt le akarja tartóztatni. Salt ügynök azonban inkább a menekülést választja, melyhez minden tehetségére és a CIA-nál az évek alatt szerzett tapasztalatára szüksége van. Előbb-utóbb rá kell jönnie, hogyan bizonyíthatná be hűségét az országához…

Korhatár: 16+
Stílus: akció, krimi
Filmajánló: Izgalmas kémes film Angelina Jolieval a főszerepben.

Mad Max – A harag útja (2015) – 01.15., Vasárnap 19:30, HBO2

A posztapokaliptikus jövőben mindenkinek meg kell küzdenie a javakért és az életben maradásért. Az embertelen körülmények között két lázadó próbál igazságot szolgáltatni. Max (Tom Hardy) nem a szavak, sokkal inkább a tettek embere, aki saját békéjét keresi, miután elvesztette feleségét és gyermekét, Furiosa (Charlize Theron) pedig abban látja a túlélés lehetőségét, ha átkelve a sivatagon hazatér gyermekkori otthonába.

Korhatár: 18+
Stílus: akció
Filmajánló: Mad Max karaktere 30 év után tért vissza a filmvászonra, mégpedig Tom Hardy-val a főszerepben és 6 Oscar-díjat kiérdemelve.

A bíró (2014) – 01.15., Vasárnap 20:00, RTL II

Hank Palmer (Robert Downey jr.) sikeres ügyvéd, aki csupán anyja temetésére megy haza szülővárosába. Nem akar ott maradni, mivel apjával nincsenek jóban. Apja, Joseph bíró (Robert Duvall), aki igen erős hatalmi pozícióban van a városban. Amikor apját gyilkossággal vádolják meg, mégis újra visszatér szülővárosába, hogy kiderítse az igazságot, illetve ő lehessen a jogi védelem apja számára.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Filmajánló: Robert Downey jr. amihez a nevét adja ott garantált a magas színvonal. Most sincs ez másképpen.

Csak egy kis pánik (1999) – 01.15., Vasárnap 21:00, Viasat3

Egy keresztapa (Robert De Niro) esetében a gyengeség, a pánikbetegség rosszabb a halálnál. Pedig New York soron következő donjából hirtelen elszállt a merészség. Éjszaka izzadtságban fürdik, nappal remeg, reszket, és a sírás kerülgeti. Ám a szerencse elé vet egy halk szavú, szemüveges pszichológust (Billy Crystal). A maffiafőnök gorillái kíséretében bekopog a rendelésre, és ráparancsol a rémült doktorra, hogy kezelje őt. A pszichológus megpróbál kibújni a feladat alól, de hamar rájön, hogy innen csak a probléma megoldásával van kiút. A film remek humorral mutatja be két különböző kultúrájú és értékrendszerű embernek a találkozását. De Niro pályafutásának talán legsikeresebb vígjátéka mely kiváló szórakozást nyújt hétvégére az egész családnak.

Csak egy kis pánik (1999)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, gengszter
Filmajánló: Kicsiknek nem ajánljuk, a filmben sok a káromkodás, viszont mindenki másnak igen!

Hetedik (1995) – 01.15., Vasárnap 21:00, Mozi+

David Mills (Brad Pitt) újonc nyomozó és társa, a nyugdíjba készülő William Sommerset (Morgan Freeman) egy elvetemült sorozatgyilkos után nyomoz, aki a bibliai hét fő bűn szerint szedi áldozatait, és kegyetlensége nem ismer határokat. Módszerei nem csak a fiatal, lobbanékony nyomozót döbbentik meg, hanem sokat látott, higgadt társát is. A nyomasztóan izgalmas történet olyan végkifejletet tartogat, ami valóban csak egy zseniális bűnöző elvetemült tervében valósulhat meg.

Hetedik (Se7en, 1995)

Korhatár: 16+
Stílus: thriller, dráma
Filmajánló: Ha a krimit és a thrillert tökéletesen vegyítő filmet szeretnétek nézni, akkor nem kell tovább keresni.

Nincs bocsánat (1992) – 01.15., Vasárnap 23:05, ATV

A kiöregedett bérgyilkos földművesként tengeti életét, amikor beállít hozzá az egykori fejvadász, és segítségét kéri egy becsületbeli ügy lezárásában. Munny némi hezitálás után végül úgy dönt, hogy segít, és a  felszabadított rabszolgából lett földműves barátjával elindulnak, hogy megmutassák a kegyetlen seriffnek: nincs bocsánat.

Nincs bocsánat 1992

Korhatár: 16+
Stílus: western
Filmajánló: A Nincs bocsánat igazi western a javából, a zsáner legjobbjainak közreműködésével. Clint Eastwoodnak semmi sem áll olyan jól, mint a bőrcsizma és a pisztolytáska.

(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·