FILMEZZUNK.HU
Jeremy Irons 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Jeremy Irons 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

23200

Jeremy Irons legjobb filmjei

Jeremy Irons Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjas angol színész és szinkronhang. Pályafutása során már több, mint 50 filmben kapott kisebb-nagyobb szerepet. A színész 1948. szeptember 19-én született a Wight-szigeteken, Angliában. Alábbi cikkünkben Jeremy Irons tíz, általunk legjobban szeretett filmjét mutatjuk be néhány sorban.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jeremy Irons produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Csodálatos Júlia (Being Julia, 2004)

A film a harmincas évek londoni színházi világának kulisszái között játszódik. Hõsnõje, Julia Lambert, tehetséges és gyönyörû: London a lábai elõtt hever. A játék Julia mindene, de annyira, hogy mindig szerepet játszik. Még akkor is, amikor beleszeret egy nála sokkal fiatalabb férfiba. Még akkor is, amikor ifjú szerelme egy korban hozzá illõ, feltörekvõ naivát választ inkább. És még akkor is, amikor a hûtlen fiatalember épp Juliánál keres protekciót új szerelme pályájának megsegítésére.

Csodálatos Júlia (Being Julia, 2004)

9. Kísértetház (The House of The Spirits, 1993)

Esteban, mielőtt megnősülne, beáll egy aranybányába dolgozni. Amikor már elég pénzt gyűjt össze ahhoz, hogy egy kisebb birtokot vehessen magának, úgy dönt, feleségül veszi régi szerelmét, Rosát. Rosa azonban váratlanul meghal, Esteban ezért összeházasodik Rosa testvérével, a némasági fogadalmat tett Clarával. Lányuk születik, aki már jólétben, gazdagságban nő fel és beleszeret Pedróba, az ifjú forradalmárba. Esteban mindent elkövet, hogy megakadályozza Blanca és Pedro kapcsolatának elmélyülését, de amikor a lány teherbe esik, elkerülhetetlen a szakítás.

Kísértetház (The House of The Spirits, 1993)

8. Casanova (2005)

Casanova (Heath Ledger) a világ legnagyobb csábítója, az átváltozás és a humor nagymestere, akinek nő még nem tudott nemet mondani. Legalábbis így volt ez mostanáig. Életében először ugyanis ellenállásba ütközik, amikor útjába kerül Francesca (Sienna Miller), a velencei szépség, aki visszautasítja. Casanova nem is sejti, hogy élete legveszélyesebb játszmája ez: nem csak hírnevét és életét teszi kockára, de az egyetlen esélyét is, hogy elnyerje az igaz szerelmet.

Casanova (2005)

7. Az élet mindig drága (Die Hard With a Vengeance, 1995)

A New York-i zsaru, John McClane (Bruce Willis) élete cseppet sem mondható könnyűnek. Kitartása és leleményessége azonban eddig mindig átsegítette őt a legveszélyesebb helyzeteken is. Ezúttal azonban egy eddig nem látott akadállyal kell megküzdenie: Simon a bosszúvágytól fűtött rejtélyes gonosztevő egy végzetes játékra hívja ki McClane-t, aki nem veszíthet, a tét ugyanis New York pusztulása. McClane és társa, Zeus (Samuel L. Jackson) együtt erednek Simon nyomába, aki azonban úgy tűnik, mindig egy lépéssel előttük jár.

Az élet mindig drága (Die Hard With a Vengeance, 1995)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·