FILMEZZUNK.HU
Ezek voltak a legjobb filmek 25 évvel ezelőtt

Ezek voltak a legjobb filmek 25 évvel ezelőtt

12581

A legjobb filmek 25 évvel ezelőttről

Kedves Olvasók! Ezúttal visszaevezünk az 1996-os évbe és megnézzük, melyek voltak a legjobb filmek abból az időből. A legtöbben még kicsik voltunk, vagy sokan még nem is éltek, de biztosan olyanok is akadnak, akiknek az összegyűjtött filmek egyike felejthetetlen és meghatározó élményt jelentett. Tizenkét olyan alkotást gyűjtöttünk most egy csokorba, melyek szerintünk mára már klasszikussá váltak. Íme az 1996-os év legjobb filmek listája!

1) A függetlenség napja (Independence Day)

Az idegenek döntöttek: eleget totojáztak Mulder ügynökékkel, eleget bujkáltak a homályzónában, most már ideje előrukkolniuk a farbával: szükségük van a bolygónkra, s minket mint zavaró tényezőt jobb lesz, ha kiiktatnak. A leszámolás napját az amerikai függetlenség napjára időzítik, és derekasan befűtenek nekünk. A helyzet eleinte kilátástalan ugyan, de egy ügyes kezű vadászpilóta és egy számítógépzseni mégis túljár az eszükön.

2) Sleepers – Pokoli lecke (Sleepers)

Négy jó barát lógott együtt a hatvanas évekbeli nagyváros mocskos negyedében. Egy ártatlannak induló csínyük rosszul sült el, “jutalmuk” a javítóintézet, vagyis a börtön lett. A hosszú, reménytelen “alvás”, a rács mögötti kegyetlen világ alapvetően megváltoztatja életüket. 11 évvel később aztán eljön az igazságszolgáltatás ideje – mint a fiúk kedvenc gyerekkori olvasmányában, a Monte-Christo grófjában. Robert De Niro, Dustin Hoffman, Brad Pitt és Kevin Bacon egy filmben? Sok mozi, ami tele van óriási nevekkel, leszerepel. Ez nem azoknak a táborát erősíti, sőt!

Sleepers - Pokoli lecke (Sleepers)

Sok mozi, ami tele van óriási nevekkel, leszerepel. Többek között, Robert de Niro is azért tesz, hogy ez a film ne azoknak a táborát növelje.

3) A szikla (The Rock)

A szikla valaha a legbiztosabb börtönsziget volt. Ma már ürességtől kong, olyannyira megközelíthetetlen, hogy arra még a madár se jár. Épp erre van szüksége a sértődött és csalódott ex-generálisnak: elszánt csapatával túszokat ejt, s ideggázzal tuningolt rakétákat irányoz Frisco felé, miközben elkeseredetten rikoltozza: “Nem fizetek tb-t, nem fizetek tb-t” A szituáció nem túl biztató: egy volt fegyencen – kinek sikerült hajdanán meglógnia a helyről – és egy vegyifegyverszakértőn múlik ötmillió ember élete. Nicolas Cage manapság csak keresi magát, azt az énjét keresi, amelyik ebben a filmben még csillogott. Bár A sziklában segítségére volt Sean Connery és Ed Harris is.

4) Ha ölni kell (A Time to Kill)

Egy déli kisvárosban megerőszakolnak egy fekete lányt. A fiatal sztárügyvéd, Jake kockára teszi eddig megszerzett egzisztenciáját, családját, hogy a becsületért és az igazságért szembeszálljon egy egész várossal. Asszisztense segítségével harcol a tettesekkel végző apa felmentéséért. Matthew McConaughey-nak eredetileg Freddie Lee Cobb szerepét ajánlották fel, de miután elolvasta a forgatókönyvet, ragaszkodott Jake Brigance szerepéhez.

Ha ölni kell (A Time to Kill)

Matthew McConaughey és Sandra Bullock már 25 évvel ezelőtt is szerepelt komoly filmben.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·