FILMEZZUNK.HU
Ezek voltak a legjobb filmek 25 évvel ezelőtt

Ezek voltak a legjobb filmek 25 évvel ezelőtt

12578

5) Az angol beteg (The English Patient)

Almásy László gróf nyughatatlan lélek volt, tipikus vérbeli kalandor, nagyjából az utolsó a fajtájából. Miközben javában tombol a második világégés, a sivatagi térképészet Észak-Afrikába vezérli. Ám hősünk szíve rövidesen ellágyul és szenvedélyes szerelmi viszonyba bonyolódik barátja nejével. Tragikus szerelmének történetét újra átéli miközben egy önzetlen és nagylelkű ápolónő karjai között haldoklik. Az angol beteg nem kevesebb, mint 9 Oscar-díjat nyert, többek között elnyerte a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járót is. Nem véletlen került fel a legjobb filmek listájára az 1996-os évből.

Az angol beteg (The English Patient, 1996)

Az angol beteg nem kevesebb, mint 9 Oscar-díjat nyert, többek között elnyerte a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járót is.

6) Váltságdíj (Ransom)

A New York-i társaság ünnepelt sztárja, Tom Mullen vagyonos üzletember, aki légitársaságának tőkéjét nem egészen legális módon gyűjtötte. Békés családi életet él bájos feleségével és imádni való gyermekükkel. Az idillnek egy perc alatt vége szakad, amikor elrabolják a kisfiút. Tom előbb bevonja a rendőrséget a nyomozásba, ám aztán maga veszi kézbe a dolgok irányítását. Ultimátumot intéz a banditákhoz. Egyik személyes kedvencem! Egyik születésnapomra kaptam meg ezt a filmet még videokazettán.

7) Mission: Impossible

A világ legjobb titkosügynökeiről készült egy lista, amely egy orosz kémnek köszönhetően kikerült a feketepiacra, halálos veszélybe sodorva ezzel a listán szereplők életét. Hunt ügynökre (Tom Cruise) hárul a feladat, hogy szerezze vissza az információkat. Megszervezi a szupercsapatot, beszerzi a legmodernebb technikai eszközöket, és semmit nem bíz a véletlenre. De a tervbe nem várt hiba csúszik,  a küldetést egyedül Hunt éli túl. Ez a Tom Cruise klasszikus sem hiányozhat a legjobb filmek listájából!

Mission: Impossible (1996)

Tom Cruise lehetetlen küldetése 1996-ban kezdődött, de azóta se állt le vele.

8) 101 kiskutya (101 Dalmatians)

Nagy a felfordulás Pongó és Perdy házatáján, ugyanis valaki elrabolta az újszülött kiskutyákat a családi fészekből. Csupa dalmatiner tűnik el a város más részeiről is. Csakis az elragadóan gonosz szőrmeimádó Cruella DeVil tehette! Megkezdődik tehát a város életét felforgató lihegő hajsza a kiskutyákért.

101 kiskutya (101 Dalmatians, 1996)

Szörnyella De Frász gyermekkorunk egyik legrémisztőbb filmes alakja.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·