FILMEZZUNK.HU
Ezek voltak a legjobb filmek 25 évvel ezelőtt

Ezek voltak a legjobb filmek 25 évvel ezelőtt

12576

9) Space Jam – Zűr az űrben (Space Jam)

Egy távoli csillagrendszerben hiánycikké vált a nézőcsalogató látványosság, s a helyi vidámpark vezetője egy igazán forradalmi megújulásra szánja el magát: az intergalaktikus csatornán véletlenül rákattint a Tapsi Hapsi és Dodó kacsa nevével fémjelzett adóra, és embereivel sietve elraboltatja kedvenc rajzfilm- hőseinket. Gyermekkorunk egyik, ha nem a kedvenc mesefilmje, Michael Jordan-el a főszerepben. Friss hír, hogy 2017-ben elkészül a folytatása, ám ezúttal Lebron James-szel.

Space Jam - Zűr az űrben (1996)

10) Happy, a flúgos golfos (Happy Gilmore)

Happy Gilmore világéletében profi hokis szeretett volna lenni, ám nem tud egyebet, mint nagyot ütni, rondán beszélni és bunyózni. Miután kirúgják a válogatásról, Happy elhatározza, hogy golfosnak áll. Hamarosan hatalmas sikert arat a közönség soraiban négyszáz méterre elütött labdáival és képernyőt nem tűrő stílusával. Sikerével azonban magára vonja Shooter McGavin haragját, aki a golfbajnokság aranyzakójára pályázik. A filmmel ellentétben, a valóságban Adam Sandler golfban és hokiban is szörnyű.

11) A notre-dame-i toronyőr (The Hunchback of Notre Dame)

A Bolondok Napjára Párizs megtelik zenével, dallal, vidámsággal és kalanddal! Magasan Párizs fölött, egy zegzugos harangtoronyban él a melegszívű Quasimodo, vidám kőbarátaival. A gonosz Frollo, a Notre-Dame szigorú ura megtiltotta, hogy púpos harangozója valaha is leereszkedjék a városba, de ő a Bolondok Napján végre összeszedi a bátorságát és elindul a lenti, ismeretlen világba. A gyönyörű cigánylány, Esmeralda (és bumfordi kecskéje) segítsége nélkül valószínűleg nem élné túl ezt a kalandot?

A notre-dame-i toronyőr (The Hunchback of Notre Dame, 1996)

Egy igazi mese sem hiányozhat 25 évvel ezelőttről.

12) Bilko főtörzs (Sgt. Bilko)

Bilko főtörzs a Fort Baxter laktanya szerelőműhelyének főnöke, ám még egyetlen jármű motorházába se kukkantott bele életében – ezzel szemben szabályos kaszinóvá alakította körletét, ahol egymást érik az izgalmas fogadások. Egy túlbuzgó újonc és a bosszúvágyó Thorn őrnagy megjelenése, akit Bilko jól sikerült tréfája nyomán büntetésül egy grönlandi támaszpontra vezényeltek, veszélybe sodorja a szép idillt. Steve Martin híresen nagy mókamester, de amit ebben a produkcióban nyújt, az még rá tesz egy lapáttal a nevettetés faktorra.

10 híres ikerpár, akikről ma szinte alig tudunk valamit

Kihagytuk a kedvencedet a legjobb filmek listájából? Várjuk hozzászólásban, vagy FACEBOOK oldalunkon kommentben, hogy neked mely alkotás nyújtott felejthetetlen élményt az 1996-os évből!

(Legjobb filmek címlapkép forrása)
(Legjobb filmek történetek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·