FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb akciófilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb akciófilm az IMDB szerint

81186

10. Léon, a profi (1994)

Leon egy magányos bérgyilkos New Yorkban. A szomszédjában történő mészárlás alkalmával beengedi magához Mathildát, megmentve ezzel a kislány életét. Leon eleinte nem tud mit kezdeni a helyzettel, idővel azonban összebarátkoznak, és saját lányaként gondoskodik róla. Amikor a kegyetlen nyomozó, Stanfield tudomást szerez a túlélőről, a bérgyilkos saját életét kockáztatva kel a lány segítségére.

Leon, a profi (Léon, 1994)

9. Gladiátor (2000)

Marcus Aurelius a római császár bizalmasa, hadi sikerekben dúskáló parancsnoka, Narcissus Meridas az uralkodó halála után annak fogadott fia, Commodus által igazságtalanul börtönbe kerül. Itt arra kényszerül, hogy mint egyszerű gladiátor verekedjen a cirkuszi arénában. Narcissus azonban ahelyett, hogy meghalna, szüntelen diadalt arat, s a nép szemében – immáron mint Maximus – igazi hőssé válik. Az ifjú császár ezt nem tűrheti, alászáll ő is a porondra, hogy szemtől szemben küzdjön meg ellenfelével.

Gladiátor 2000

8. Bosszúállók: Végtelen háború (2018)

A Bosszúállóknak és a Földnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, egy új veszedelemmel, mely a kozmikus árnyékból emelkedik ki, Thanosszal, akinek eltökélt célja, hogy megszerezze mind a hat végtelen követ, és ezzel korlátlan hatalomra tegyen szert. A Bosszúállók minden eddigi harca ehhez a pillanathoz vezetett – a Föld, és a létezés sorsa soha nem volt még annyira bizonytalan, mint most.

Bosszúállók: Végtelen háború (2018) – Kritika [SPOILERES]

7. Bosszúállók: Végjáték (2019)

A galaxis őrzőinek és a bosszúállóknak a háborúja Thanos-szal a végső szakaszába lép. A végső csata kimenetele mindörökre megváltoztathatja nemcsak a Föld, de az egész univerzum sorsát.

Bosszúállók: Végjáték kritika

6. A hét szamuráj (1954)

A banditák kényükre-kedvükre fosztogatják a védtelen falusi lakosokat. Ezt megelégelik a parasztok, és kis csapatot küldenek egy közeli városkába, hogy kevéske vagyonukért gazdátlan szamurájokat, roninokat béreljenek fel falujuk védelmére.

A hét szamuráj /Shichinin no samurai, 1954/

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·