FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb akciófilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb akciófilm az IMDB szerint

81172

5. Csillagok háborúja (1977)

Egy sötét és brutális hatalom akarja “halálcsillaga”, egy bevehetetlen űrállomás és katonái segítségével a világegyetemet leigázni. Leia Organa hercegnő küzd az elnyomók ellen, de fogságukba esik. Robotja segítségével azonban sikerül az utolsó pillanatban az űrbe juttatnia segélykiáltását, amely Luke Skywalker farmerfiúhoz jut el. Luke elindul az utolsó jedi-lovaggal, a bölcs, öreg Ben Kenobival, és az űrkalóz Han Solóval, hogy kiszabadítsa a hercegnőt.

Harrison Ford

4. A Birodalom visszavág (1980)

Az egyik utolsó felkelő támaszpont hófödte lankáit birodalmi lépegetők lepik el. Leiának, Han Solónak, és Chewbaccának menekülőre kell fognia, a nagy sietségben azonban kénytelenek elfogadni Lando Calrissian segítségét, de csapdába esnek. Miközben őket elfogják, Luke a Dagobah rendszerben az utolsó Jedi mestert, Yodát keresi.

A Birodalom visszavág (Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back, 1980)

3. Mátrix (1999)

Két valóság létezik. Az egyik mindennapi életünk – a másik az, ami mögötte van. Az egyik álom. A másik a mátrix. Neo kétségbeesetten kutatja az igazságot a mátrixról. Erről a titkozatos és ismeretlen valamiről Neo csak mendemondákból hallott – de biztos benne, hogy ez az elképzelhetetlen dolog rosszindulatú, és titokban irányítja az életét. Neo úgy véli, Morpheus, ez a legendák övezte férfi, akit a világ legveszélyesebb emberének tartanak, megmutathatja neki az igazságot. Egy éjszaka Neo találkozik egy gyönyörű ismeretlennel, Trinityvel, aki elvezeti őt egy másik világba, ahol Neo találkozik Morpheusszal és személyesen megtapasztalja az igazságot a mátrixról. Neónak egy másik kérdésre is választ kell találnia, amely ugyanolyan mellbevágó, mint az első. Vajon ő a Kiválasztott?

Mátrix (1999)

2. Eredet (2010)

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

Eredet (Inception, 2010)

1. A sötét lovag (2008)

Batman ismét a bűn nyomába ered: nekilát, hogy szétverje azokat a bűnszerveteket, melyek rettegésben tartják a város utcáit. Ezúttal is számos segítőre akad, elsősorban Jim Gordon rendőrfelügyelő és Harvey Dent államügyész személyében. A hármas fogat hatásosnak bizonyul, de hamarosan nagyobb káosz üti fel fejét Gotham City-ben, egy felettébb intelligens elme, mely Jokernek hívja magát.

Batman - A Sötét Lovag (Batman: The Dark Knight, 2008)

Meglepő kérdést kapott Whoopi Goldberg az édesanyjáról. A színésznő válasza az egész világot megrázta!

(Történetek leírásának forrásaik: mafab.hu és filmkatalogus.hu)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·