FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb akciófilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb akciófilm az IMDB szerint

81171

15. Alien 2. – A bolygó neve: Halál (1986)

Ellen Ripley tapasztalatai felbecsülhetetlenek, hiszen ő már találkozott a földön kívüli élettel, és túlélte a találkozást. Az ő segítségével talán sikerrel járhat az idegenvadász különítmény akciója. De az egyáltalán nem biztos, hogy az állig felfegyverzett különleges osztag elég, ha az űr gonoszságával küzd meg. A bolygó sem veszít kezdeti félelmetességéből.

A bolygó neve: Halál (1986, Aliens)

14. Oldboy (2003)

A hétköznapi családapa, Oh Dae-soo gyanútlanul éli életét, míg egy napon fogságba ejtik. A férfi nem tudja, hogy ki és miért kapta el. Éveken át egy cellában raboskodik. Fogalma sincs arról, hogy mi zajlik odakint, mindössze egy tévé áll rendelkezésére. A tévének köszönhetőn tudja meg, hogy felesége már nem él, és a rendőrség a nő haláláért Oh Dae-soot okolja. A férfi először teljesen kétségbe esik, majd fejében elkezd megfogalmazódni a bosszú gondolata. Váratlanul szabadul, 15 év fogság után. Ahogy fogvatartásának, úgy szabadulásának oka sem derül ki. Oh Dae-soo-t egy cél hajta: meg akarja tudni, hogy ki áll az elrablása mögött, és hogy mi volt a célja az egésszel. Ekkor azonban még maga sem sejit, hogy megpróbáltatásainak java még csak most következik.

Oldboy (2003)

13. A sötét lovag: Felemelkedés (2012)

8 évvel később, hogy a sötét lovag legyőzte az ördögi Jokert, és önkéntes száműzetésbe vonult, egy terrorista, Bane érkezik Gotham városába, aki a végsőkig próbára teszi a rendőrség és az ott lakók erejét. Batman kénytelen lesz újra felölteni maszkját, és felvenni a harcot egy ellenfél ellen, melynek képességei még fénykorában is komoly kihívás elé állítottál volna…

A sötét lovag - Felemelkedés (The Dark Knight Rises, 2012)

12. Pókember – Irány a Pókverzum (2018)

Úgy tűnik, hogy egyszer minden szuperhőst utolér a végzete. Miután közös erővel Homokembernek, Doctor Octopusnak, Electronak, Kravennek és a Keselyűnek sikerült legyőzniük Peter Parkert, alighanem minden remény elveszhetett az emberiség számára. Szerencsére azonban itt van nekünk Miles Morales, akit szintén megcsípett egy génmódosított pók, és aki újból felveszi a harcot a bűnözéssel szemben. Ráadásul van néhány újabb trükk, na meg képesség is a tarsolyában.

Pókember - Irány a Pókverzum (Spider-Man: Into the Spider-Verse, 2018) - KRITIKA

11. Terminátor 2. – Az ítélet napja (1991)

Mivel a jövőből érkezett emberszerű robot nem tudta feladatát végrehajtani (megölni a nőt, akinek fia majdan a gép elleni háború vezetője lesz), 1991-ben újabb, még félelmetesebb alakváltó halálosztó érkezik. A jövő emberi ellenállási mozgalmának vezére – a jelenben még kisfiú – élete veszélyben van. A múltba visszaküldött harci robot szinte legyőzhetetlen, ám az előző terminátor hasonmása vigyáz a fiúra.

Érdekességek a Terminátor 2. - Az ítélet napja című filmről

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·