FILMEZZUNK.HU
18 alapfilm, mely segít megérteni a női nem működését

18 alapfilm, amely segít megérteni a női nem működését

19884

6. Későnérők (Laggies, 2014)

Megan húszas évei közepén is csak sodródik az árral. Túlképzett, alulfoglalkoztatott, és még mindig gimis szerelmével él együtt. Amikor a barátja megkéri a kezét, bepánikol és rájön, nem akar olyan lenni, mint a barátaik, akik már mind megállapodtak és karrierjüket építik. Minden megváltozik, maikor összetalálkozik és beköltözik a 16 éves Annikához és annak egyedülálló, életunt apjához.

Későnérők (Laggies, 2014)

7. Amelie csodálatos élete (Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain, 2001)

Amélie Poulain (Audrey Tautou) egy kedves, jóindulatú és szerény párizsi lány, akinek élete nyugalmasan telik. Felszolgáló a közeli bisztróban, egyedül él és néha meglátogatja apját. Ám egy nap egy rejtélyes dobozt talál, amit még az előző lakó hagyott a fürdőszoba egyik rejtett zugában, és a lány élete gyökeres fordulatot vesz. Visszajuttatja a dobozt jogos tulajdonosához, majd bájos, egyszemélyes hadjáratot indít az egykedvűség, a, gonoszság és a szomorúság ellen: mindenkinek ott segít, ahol tud. Hamarosan pedig megismer egy titokzatos fiút is.

Amelie csodálatos élete (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001)

8. Augusztus Oklahomában (August: Osage County, 2013)

Violet Weston (Meryl Streep) szájrákkal küzd, ahogy a betegsége súlyosbodik, úgy szokik rá jobban az alkoholra és a különböző szerekre. Férje, Beverly (Sam Shepard) szintén alkoholproblémákkal küzd. Úgy döntenek, hogy egy ápolót fogadnak Violet mellé, így kerül hozzájuk Johanna (Misty Upham). Rövidesen Beverlynek nyoma veszik, a család kétségbeesetten keresi, ám kiderül, hogy a családfő öngyilkosságot hajtott végre. A temetésre az egész család eljön, ami több problémát is eredményez. Megjelennek Beverly lányai, az unokatestvérek és a kérők is. A gyász miatt a háttérben húzódó feszültségek könnyedén a felszínre törnek.

Augusztus Oklahomában (August: Osage County, 2013)

9. Kate és Leopold (Kate & Leopold, 2001)

Mindenáron meg kell felelniük környezetük egyre növekvő elvárásainak. Kate a tipikus, éjjel-nappal rohanó, menedzser, aki a marketingszakmába lassan belefásulva csupán egy dolgot, az üzleti sikert tartja szem előtt. Leopold, pontosabban Leopold Alexis Elijah Walker Gareth Thomas Mountbatten Albany harmadik hercegeként kifogástalan úriember és agglegényként remek parti.

10. Merida, a bátor (Brave, 2012)

Ősidők óta hősi csaták történetei és misztikus legendák járják be a titokzatos és zordon Skót-felföldet, mely történetek generációról generációra szállnak. A bátor skót hercegkisasszony, Merida szembeszáll tradícióval, végzettel és egy ismeretlen fenevaddal, hogy bátorságával példát mutasson népének és elfoglalja méltó helyét a legnagyobb hősök között.

Merida, a bátor (Brave, 2012)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·