FILMEZZUNK.HU
20 legjobb film a szerelemről, amit feltétlen látnod kell

20 legjobb film a szerelemről, amit feltétlen látnod kell

420

12. Elfújta a szél (Gone With the Wind, 1939)

Az amerikai polgárháború idején egy georgiai ültetvényes lánya,  Scarlett O’Hara beleszeret a szomszéd birtokos fiába, Ashley azonban unokatestvérét választja helyette. Scarlett sorsát élet és halál, frigy és pusztulás kíséri, de egy ismeretlen férfi, Rhett Butler feltűnése mindent megváltoztathat.

Elfújta a szél (Gone With the Wind, 1939)

11. Séta a múltba (A Walk to Remember, 2002)

Landon (Shane West) a középiskolában igazi menő arcnak számít. A legnagyobb örömöt az jelenti számára, ha a gyengébbekkel gonoszkodhat. Ám egyszer balul sül el egy tréfája, és büntetésként közösségi munkát kell végeznie. Részt kell vennie a színdarabban, korrepetálnia kell a többieket, és hasonló, nem túl menő feladatokat kell ellátnia. Eközben ismerkedik meg Jamie-vel (Mandy Moore), aki az iskola csodabogarának számít. A lány elvarázsolja Landont.

Séta a múltba

10. Dirty Dancing – Piszkos tánc (Dirty Dancing, 1987)

Nyár, szerelem tánc. A hatvanas évek elején Baby (Jennifer Grey), a fiatal lány szüleivel tölti vakációját egy luxus nyaralóhelyen, ahol megismerkedik a sármos tánctanárral, Johnnyval (Patrick Swayze), aki örökre megváltoztatja életét. A két fiatal szerelemre lobban egymás iránt, bár a gazdag szülők aligha néznék jó szemmel kapcsolatukat. Mindez azonban nem érdekli Babyt, aki, mikor Johnnynak táncpartnerre lesz szüksége, azonnal beáll mellé.

Dirty Dancing - Piszkos tánc (1987)

9. Büszkeség és balítélet (Pride & Prejudice, 2005)

A 18. század végén játszódó történetben a Bennet-nővérek világa alaposan felfordul, mikor egy jómódú agglegény, Mr. Darcy érkezik társaival nyári rezidenciájára, Bennet-ék szomszédságába. Mikor Elizabeth megismerkedik a jóképű és sznob férfival, a felhőtlen boldogság helyett hamarosan a két nem klasszikus háborúskodásának kellős közepében találják magukat…

8 dolog, amit nem gondoltál volna a Büszkeség és balítélet című filmről

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·